Αναγνωριση της δρασης του Γιωργου Τριανταφυλλιδη στον αγωνα κατα του χρυσου

Από τη Διανομαρχιακή Έβρου-Ροδόπης κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού και το Δήμο Αλεξανδρούπολης

 
Για τη συνεισφορά του στους αγώνες ενάντια στα χρυσορυχεία για 15 ολόκληρα χρόνια, τιμήθηκε ο μεταλλειολόγος, επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης στη διάρκεια συνέλευσης που οργάνωσαν στο λόφο του Περάματος, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Διανομαρχιακή Έβρου-Ροδόπης κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού.
 
Επαναβεβαιώνοντας τη θέση τους, ότι οι επενδύσεις χρυσού δεν επιφέρουν κανένα θετικό ισοζύγιο για την περιοχή γι’ αυτό και θα πρέπει να παύσουν οριστικά, οι διοργανωτές της συνάντησης, εξήραν την ενεργό δράση του καθηγητή, ως ένα από τους πρώτους αγωνιστές του κοινωνικού κινήματος κατά των χρυσορυχείων.
 
Οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ Καϊσάς και Ρίζος, σημείωσαν και την κυβερνητική θέση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αναφερόμενοι και στην προώθηση κοινοβουλευτικής παρέμβασης για τη δημιουργία νέου μεταλλευτικού κώδικα.
 
Τον κ. Γιώργο Τριανταφυλλίδη προσφώνησε ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, προσφέροντας του και τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
 
Το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κ. Σούλα Δραγουμάνη, σε δήλωσή της στον «ΠτΘ», έκανε λόγο  για απαραίτητη αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς του τιμώμενου στους  κοινωνικούς αγώνες, που αποτελεί συγχρόνως και προσφορά στον τόπο.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων και  μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπή από τη Ροδόπη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Φ.Σ Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο κ. Τάκης Χαρίτου, ο κ. Ανέστης Στρατιάδης, η κ. Σούλα Δραγουμάνη κι ο κ. Σταύρος Τσάγκος.
 
Όπως έγινε  γνωστό κατά τη συνάντηση, ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή, θα τιμηθεί και σε εκδήλωση του τοπικού Δήμου για την προσφορά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.