Αμοιβαια επωφελης συμφωνια μεταξυ ΚΕΕΕ και «Αυτοδιαχειρισης»

Για τα πνευματικά δικαιώματα

Συμφωνία συνεργασίας win-win, που τα δύο μέρη ελπίζουν πως θα επιφέρει επιτέλους ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Αυτοδιαχείριση». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΕ οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων, που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων, θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από όσα όταν το χώρο καταδυνάστευε η ΑΕΠΙ, καθώς οι αμοιβές καθορίζονται με υποχρεωτική διαπραγμάτευση, γεγονός που κατέληξε σε ένα αμοιβολόγιο δίκαιο και κοινά αποδεκτό.
 
Ενημερωτικά, η «Αυτοδιαχείριση» συγκεντρώνει μεγάλο μέρος με πλούσιο ρεπερτόριο των ενεργών Ελλήνων δημιουργών, μουσικοσυνθετών-στιχουργών, καθώς και μουσική όλων των απαιτήσεων και μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία νομική ενέργεια εναντίον των χρηστών, ενώ περιοριζόταν σε ένα προσιτό αμοιβολόγιο δημοσιευμένο και σε μία ευγενική ενημέρωση των χρηστών.
 
Η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση ισχύει για 1 χρόνο με συνεκτίμηση και διόρθωσή της μόνο με την αριθμητική αύξηση των μελών-δημιουργών και του γενικού ρεπερτορίου της «Αυτοδιαχείρισης», αλλά και τη συνεκτίμηση του αριθμού των συμβολαίων με τους χρήστες.
 
Επίσης, η «Αυτοδιαχείριση» θα χορηγεί δωρεάν σε όλα τα μέλη των Επιμελητηρίων, που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό, κωδικό με 12 θεματικά μουσικά προγράμματα, με υπηρεσίες streaming 24 ώρες το 24ωρο, όλη την εβδομάδα, το οποίο θα ανανεώνεται συνεχώς.
 
Τα μέλη των Επιμελητηρίων πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα στο Επιμελητήριο, που ανήκουν, τουλάχιστον για το τρέχον έτος. Τα Επιμελητήρια θα δίνουν ενημερότητα και κωδικό τραπέζης της «Αυτοδιαχείρισης», όπου θα κατατίθενται τα χρήματα του πνευματικού προϊόντος, που θέλουν τα μέλη των Επιμελητηρίων να αξιοποιήσουν για λογαριασμό τους. Επίσης, θα τους χορηγείται κωδικός έδρας μητροπολιτικού ή επαρχιακού Δήμου – χωριό, υπόλοιπη επικράτεια, ώστε να καταθέτουν τα αντίστοιχα ποσά της διαπραγμάτευσης. Από την πλευρά της η «Αυτοδιαχείριση» είναι υποχρεωμένη να αποστέλλει στα μέλη των Επιμελητηρίων παραστατικό είσπραξης, το οποίο θα αποτελεί και την άδεια αξιοποίησης του συγκεκριμένου πακέτου διαπραγμάτευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.