Αμφιβαλλει για νεα αναστολη καθηκοντων ο Α. Καραμπινης

Απέδωσε την ανακοίνωση του Υπουργείου για το θέμα σε συμφέροντα που λειτούργησαν χωρίς τη γνώση του Υπουργού

«Δεν αξίζει σχολιασμού να ξαναπάει κόντρα στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας, και ευτελίζει οποιαδήποτε σοβαρότητα μπορούμε να έχουμε αν γίνει».
 
Τη δυσπιστία του για την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο παιδείας, όσον αφορά στην εκ νέου παύση από τα καθήκοντά του, εξέφρασε ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, αποδίδοντας την έκδοσή της σε συγκεκριμένα συμφέροντα εντός του Υπουργείου.
 
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Καραμπίνης επέστρεψε στη θέση του μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που τον έθεσε τον προηγούμενο Ιούνιο σε αναστολή των καθηκόντων του.
 
Την Δευτέρα 5 Μαρτίου, όμως με ανακοίνωσή του το Υπουργείο ανέφερε πως ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου θα προχωρήσει σε εκ νέου έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθεί σε αποχή από τα διοικητικά του καθήκοντα ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής Αθ. Καραμπίνης, αιτιολογώντας αυτό ως προσπάθεια για τη διασφάλιση της «ακαδημαϊκότητας στο μεγαλύτερο συνοριακό Πανεπιστήμιο της χώρας», η οποία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί βασική μέριμνα της Πολιτείας.
 
Ο κ. Καραμπίνης ερωτηθείς για το θέμα, απάντησε πως «θέλω να πιστεύω ότι την έγραψε κάποιος χωρίς να την δει ο Υπουργός, γιατί δεν νομίζω ότι αξίζει σχολιασμού να ξαναπάει κόντρα στο ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας». Ο ίδιος σημείωσε πως μια τέτοια κίνηση «ευτελίζει οποιαδήποτε πλέον σοβαρότητα μπορούμε να έχουμε, αν γίνει κάτι τέτοιο» επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι δεν ήταν γνώστης της απόφασης αυτής ο Υπουργός.
 
Προς το παρόν, τόνισε, δεν υπάρχει απόφαση. Μετά από ένα Γολγοθά, που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του, νιώθει και πιστεύει πως είναι δικαιωμένος, και αυτή τη στιγμή «δεν είμαι κατηγορούμενος για οτιδήποτε, δεν υπάρχει καμία ποινική δίωξη εις βάρος μου, ούτε για αυτό το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών, δεν διώκομαι, είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει».
 
Αυτό το γνωρίζει και ο Υπουργός Παιδείας, ανέφερε, γιατί το υπουργείο δεν χρησιμοποίησε κάτι τέτοιο στην αίτηση αναστολής, αλλά ισχυρίστηκαν πως η αναστολή των καθηκόντων έγινε για να «προστατεύσει το κύρος μου και εμένα».
 
Όσο για το τι θα κάνει αν αυτή η απόφαση παρθεί από τον Υπουργό, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αν θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, αν θα τον παραδώσει στην κρίση της κοινωνίας ή θα κάνει κάτι άλλο. «Θεωρώ πως είναι σώφρων και δεν θα το κάνει. Απλώς μερικοί κύκλοι εντός του Υπουργείου Παιδείας, με χοντρά οικονομικά συμφέροντα, που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για κακουργήματα, πρώην πρυτάνεις, ειδικοί γραμματείς, που έχουν παραπεμφθεί, θέλουν να πλήξουν το πρόσωπο του πρύτανη Καραμπίνη, προκειμένου να στρογγυλοποιήσουν τις εις βάρος τους κατηγορίες» εκτίμησε ο ίδιος, σημειώνοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούνται για ευρωπαϊκά προγράμματα, με συγγενική σχέση με βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
 
Ο ίδιος τόνισε πως θέλει να φτάσει το πανεπιστήμιο εκεί που του αξίζει, και δυστυχώς ορισμένοι κυβερνώντες, επηρεασμένοι από τοπικούς βουλευτές, ξεκίνησαν μια βεντέτα ακαδημαϊκής εξόντωσης, ξεκινώντας από το Μουσουλμανικό διδασκαλείο, το ινστιτούτο Θρακικών μελετών, το διεθνές συνέδριο για τους Πομάκους αλλά και το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο ήθελε νέα τμήματα, επέκταση στη Δράμα και συνένωση με το ΤΕΙ.
 
Για αυτό και σημείωσε πως δεν επιθυμεί προστάτες, πολιτικούς ή άλλου είδους, θεωρώντας πως η δικαιοσύνη αποδείχθηκε ότι τον προστατεύει, όπως κάθε αδικούμενο, και είναι το μόνο που έχει μείνει σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα.
 
Τόνισε δε, πως με δεδομένο ότι η απόφαση του ΣτΕ έχει αναδρομική ισχύ, οτιδήποτε αποφασίστηκε και δεν είναι σύννομο, οφείλει να το διορθώσει, εκτιμώντας πως η διοίκηση του πανεπιστημίου, με τον πρυτανεύοντα κ. Τουλουπίδη, στον οποίο αναφερόταν ως “ο πρυτανεύων mea culpa”, δεν ήταν αντάξια των περιστάσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.