Αμεση η επεμβαση στην πυρκαγια στο Κοπτερο

36 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα επιχείρησαν στο χώρο, κατά φέρονταν να σταματήσουν την φωτιά πριν επεκταθεί στο βουνό

Σχετικά γρήγορα κατασβέστηκε φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση, ανατολικά του οικισμού του Κοπτερού. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε και έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επιχείρησαν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα, που πραγματοποίησαν ρίψεις. Στην κατάσβεση συνέδραμαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του Δήμου Ιάσμου, ο οποίος έθεσε στη διάθεση της πολιτικής προστασίας όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα έργου που διαθέτει, ενώ ο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν από την πρώτη στιγμή αιτήθηκε την συνδρομή των εναέριων μέσων.

Η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τον δρόμο Ιάσμου-Κοπτερού, και στη συνέχεια να επεκτάθηκε στην πλαγιά.

Η αστυνομία προχώρησε στον αποκλεισμό της κίνησης στον δρόμο λίγο μετά τον Ίασμο, εκτρέποντας την κυκλοφορία από παρακαμπτήριες οδούς.

Για τα αίτια της φωτιάς θα αποφανθεί το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, παρόλα αυτά υπάρχουν αναφορές ότι όχημα με ξένες πινακίδες που περνούσε από την περιοχή, είχε πρόβλημα με το ένα λάστιχο με την ζάντα του να ακουμπάει στο δρόμο και να πετάγονται σπίθες, που προκάλεσαν την ανάφλεξη.

Τελικά η πυροσβεστική κατάφερε να οριοθετήσει τη φωτιά, που είχε αρχίσει να «ανεβαίνει» στο βουνό, ενώ δεν έβλαψε και η ελαφριά βροχή που έπεσε στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.