Αμεση ενισχυση σε προσωπικο χρειαζεται το Κεντρο Υγειας Σαπων

Η μη λειτουργία του Ακτινολογικού, η έλλειψη Γιατρού στο Μικροβιολογικό αλλά και η γενικότερη ένδεια προσωπικού προβληματίζουν τα στελέχη του

Σημαντικές είναι οι ανάγκες σε προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαπών, όπου το πρόβλημα της υποστελέχωσης έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν ή να υπολειτουργούν ιατρεία, τα οποία είναι απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Άλλωστε το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών τόσο του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, όσο και του Δήμου Αρριανών, σε μία πολύ μεγάλη γεωγραφική έκταση.
 
Όπως σημείωσε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Σαπών κ. Ζαχαρούλα Γελάτου, υπάρχουν κάποια κτιριακά προβλήματα, παρόλο που εκεί γίνονται παρεμβάσεις μέσω ενός προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο όμως πρέπει να επισπευστεί, γιατί το κτίριο είναι πολύ ενεργοβόρο.
 

Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως, σημείωσε, είναι αυτό της στελέχωσης, Χαρακτηριστικά όπως παρέθεσε η κ. Γελάτου το Ακτινολογικό Ιατρείο δεν λειτουργεί, γιατί δεν έχουν ούτε γιατρό ούτε τεχνολόγο ακτινολόγο. Έτσι, ενώ το μηχάνημα είναι πολύ καινούριο, μιας και το παρέλαβαν πρόσφατα μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, δεν υπάρχει το προσωπικό να το λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τον τοπικό πληθυσμό.
 
Επίσης χρειάζονται Γιατρό Μικροβιολόγο, γιατί ο προηγούμενος μετακινήθηκε, για λόγους υγείας, στη Θεσσαλονίκη, και παρόλο που υπάρχουν τα απαραίτητα μηχανήματα, κάποιες εξετάσεις που απαιτούν παρουσία μικροβιολόγου γιατρού δεν μπορούν να γίνουν.
 
Τέλος, μέχρι τον Ιούνιο δεν θα έχουν κανένα γιατρό που εργάζεται στο Κέντρο Υγείας και θα έχει οργανική θέση σε αυτό, κάτι που εγείρει ανησυχίες για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου, σύμφωνα με την κ. Γελάτου η οποία έσπευσε να διευκρινίσει πως τα περιφερειακά ιατρεία αρμοδιότητας του Κέντρου είναι καλυμμένα από άποψη προσωπικού σε αυτό το θέμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.