Αμεση αναγκη καλυψης των κενων ειδικης εκπαιδευσης στη Ροδοπης

Παράσταση διαμαρτυρίας από ΑΔΕΔΥ, Συλλόγους εκπαιδευτικών και ΔΑΔΑΑ στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Να καλυφθούν όλα τα κενά, τόσο στην γενική, αλλά ακόμα περισσότερο στην ειδική εκπαίδευση, όπου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με μόλις το 1/3 των θέσεων να έχει προκηρυχθεί, ζήτησαν εκπαιδευτικοί, μέλη της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ, το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης χαμένες το πρόβλημα συνεχώς διογκώνεται, για αυτό και απαίτησαν να υπάρξει άμεση παρέμβαση για να καλυφθούν τα κενά με αναπληρωτές, ζητώντας παράλληλα να γίνει σε αυτές τις θέσεις προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Μεταξία Σουλιώτη στήριξαν τις κινητοποιήσεις των Σωματείων, μαζί με τον ΔΑΔΑΑ, για να διαμαρτυρηθούν για τα πραγματικά κενά εκπαίδευσης που υπάρχουν τόσο στη Γενική, όσο και στην Ειδική εκπαίδευση.

Έχουμε φτάσει στις αρχές Οκτωβρίου, σημείωσε, με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών σε Δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια, που πλησιάζουν τα 100, ενώ και το ΕΕΕΕΚ Ροδόπης έχει δέκα κενά, παρόλο που το πρόβλημα είχε αναδειχθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα η κ. Σουλιώτη στάθηκε στις ελλείψεις νοσηλευτών αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν μόνιμοι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία, με ένα ψυχολόγο και ένα κοινωνικό λειτουργό νακαλύπτουν πέντε σχολεία για μία μέρα την εβδομάδα σε κάθε ένα.

«Εμείς ζητάμε μόνιμη δουλειά για όλους» ανέφερε, για αυτό και απαιτούν την άμεση κάλυψη των πραγματικών εκπαιδευτικών κενών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης στα σχολεία Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Ροδόπης, να γίνουν τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με ενιαίο τρόπο και στον ίδιο χρόνο, με βάση τα προβλεπόμενα από το νόμο κριτήρια και χωρίς παλινωδίες ή αλλαγές επί των αρχικών τοποθετήσεων.

Ειδική μνεία έκανε η κ. Σουλιώτη στις ελλείψεις στην παράλληλη στήριξη, με την πρόσληψη αναπληρωτών να πέφτει στο 1/3, γιατί το υπουργείο θεώρησε πως ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης μπορεί να υποστηρίξει την διδασκαλία τριών παιδιών που το έχουν ανάγκη με γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ. Αυτό τους βρίσκει κάθετα αντίθετους, για αυτό και απαιτούν ένα εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης ανά παιδί, κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή ή μαθήτριας που το τη δικαιούται και σύμφωνα με τη γνωμάτευση του

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.