Αλλος για τον καφε, αλλος για την ξαπλωστρα

Ξεχωριστές δημοπρασίες για τις καντίνες και τις παραλίες προβλέπει η ΚΥΑ - Ορίστηκαν τα τμήματα των παραλιών Μέσης και Αρωγής εν αναμονή των δημοπρασιών για την ανάδειξη των εκμισθωτών τους

Στον καθορισμό των τμημάτων αιγιαλού, Αρωγής και Μέσης, για παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης σε τρίτους με δημοπρασία, προχώρησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο, μετά και τη λύση που δόθηκε προ ημερών από την κυβέρνηση μέσω ΚΥΑ, στο θέμα που είχε δημιουργηθεί με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ουσιαστικά δεν μπορούσε να γίνει συλλήβδην παραχώρηση παραλιών στους ΟΤΑ.
 
Με την ΚΥΑ αυτή ουσιαστικά δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα, καθώς προβλέπει την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης στους ΟΤΑ των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, που βρίσκονται στα όρια της διοικητικής τους περιφέρειας, για δύο χρόνια.
 
Στην προχθεσινή συνεδρίαση λοιπόν -δεδομένου ότι βάσει της ΚΥΑ η παραλιακή ζώνη από το δίαυλο μέχρι και το κάμπινγκ του ΕΟΤ Φαναρίου δεν παραχωρούνται στο δήμο Κομοτηνής, καθώς ανήκουν πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ- το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επτά θέσεις 500,00 τ.μ. έκαστη στην τοπική κοινότητα Αρωγής και δύο θέσεις 500,00 τ.μ στην τοπική κοινότητα Μέσης, οι οποίες σε σχετικές δημοπρασίες που θα ακολουθήσουν, μετά και τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας για την κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας, θα εκμισθωθούν σε τρίτους για την τοποθέτηση σετ αντηλιακών ομπρελών με ξαπλώστρες.
 
Για μία από τις επτά θέσεις στην Αρωγή και μία από τις δύο στη Μέση, ο δήμος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους περσινούς εκμισθωτές, επομένως και δεν θα δημοπρατηθούν εκ νέου.
 
Σημαντική αλλαγή που επιφέρει η νέα ΚΥΑ είναι ότι φέτος ορίζονται θέσεις καντινών επιπρόσθετα των 500,00 τ.μ. κάθε θέσης, το οποίο στην ουσία σημαίνει ξεχωριστές δημοπρασίες για τις θέσεις των καντινών και ξεχωριστές για τις θέσεις όπου θα τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ δημοπρατείται και μία θέση για θαλάσσια μέσα αναψυχής, τα οποία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν θα είναι μηχανοκίνητα.
 
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης υπογράμμισε πως, παρά το γεγονός ότι βάσει των αλλαγών αυτών μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα άλλου εκμισθωτή στην καντίνα και άλλου στην παραλία,  φέτος αναμένεται αυξημένο ενδιαφέρον μιας και όπως αποδείχθηκε κατά την περσινή σεζόν υπήρχε πολύ δουλειά.
 
 
 

5000 ευρώ για την αποκατάσταση των ψάθινων ομπρελών

 
Στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε και αυτό της έγκρισης κονδυλίου, ύψους  5.000 ευρώ για την αποκατάσταση  100 και πλέον ψάθινων ομπρελών του δήμου που στην πάροδο του χρόνου είτε λόγω κακών καιρικών συνθηκών είτε λόγω κλοπών, χρήζουν παρεμβάσεων.
 
Ο κ. Πετρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι επιλογή της διοίκησής μας από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε να προσφέρουμε ένα μίνιμουμ εξυπηρέτησης στους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν θέλουν, δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να κάνουν το μπάνιο τους και επομένως θα τοποθετηθούν και φέτος ομπρέλες». Όπως εξήγησε «η εμπειρία έδειξε ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί τις ομπρέλες αυτές, ωστόσο όπως είναι λογικό κάθε χρόνο έχουμε απώλειες, είτε από φθορές είτε λόγω κλοπής. Γι’ αυτό, όπως αποφασίστηκε, θα ενισχύσουμε φέτος τον αριθμό με ψάθινες, οι οποίες κρίναμε ότι είναι και πιο ανθεκτικές και πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κλαπούν». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.