Αλληλεγγυη στους απεργους της «Μαλαματινα»

Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες ζητούν ΕΝΙΔΥΚ και ΓΣΕΕ

Την αλληλεγγύη της στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ εκφράζει με ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καταγγέλλοντας παράλληλα «τις τρομοκρατικές» όπως τις χαρακτηρίζει συλλήψεις του Προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών,  Φραγγίδη Γιάννη και του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών – Πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιάννη Νιβορλή.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, εξαπολύοντας όργιο τρομοκρατίας, προσπαθεί με συλλήψεις να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που εδώ και εβδομάδες παλεύουν για να γυρίσουν στη δουλειά οι 15 άδικα απολυμένοι συνάδελφοι τους, για να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς τους και να υπογραφεί ΣΣΕ» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ ξεκαθαρίζοντας πως «οι απειλές, η τρομοκρατία και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί που στήνει η εργοδοσία θα πέσουν στον γκρεμό».

«Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες! Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις! Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» σημειώνει κλείνοντας το σωματείο.

Στήριξη και από τη ΓΣΕΕ

Την ίδια ώρα και η ΓΣΕΕ καταδικάζει τις συλλήψεις των συνδικαλιστών Γιάννη Φραγγίδη και Γιάννη Νιβορλή, επισημαίνοντας πως «είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα».

Η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση απελευθέρωσή των συλληφθέντων εργαζομένων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.