Αλληλεγγυη στον λαο της Παλαιστινης απο εργατικα σωματεια της πολης μας

Ζήτησαν να σταματήσει ο πόλεμος

Συστρατεύτηκαν την Πέμπτη το απόγευμα συνδικαλιστικοί φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προκειμένου να δηλώσουν ανοιχτά την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Παλαιστίνης και να ενώσουν τις φωνές τους με αυτούς που ζητούν ειρήνευση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής

Στον Παρατηρητή της Θράκης μίλησαν οι εκπρόσωποι των σωματείων με τον Στέφανο Μακρυγιάννη  Πρόεδρο του  συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  να δηλώνει: «Βρισκόμαστε  σε μια διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ο οποίος σε συνέχεια των 70 χρόνων καταπίεσης που υφίσταται αυτές τις μέρες δέχεται μία άγρια επίθεση τυφλή, γενοκτονική με χιλιάδες άμαχους νεκρούς μέσα στους οποίους βρίσκονται αυτή την στιγμή 4.200 παιδιά. Οι απώλειες των παιδιών είναι ήδη μεγαλύτερες από το σύνολο των απωλειών παιδιών τα τελευταία χρόνια σε όλες τις εμπόλεμες ζώνες. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να αναδείξουν τα ζητήματα λευτεριάς του λαού της Παλαιστίνης. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας μας σε όλες τις αναμετρήσεις και να μην στηριχτεί το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ».

Μεταξία Σουλιώτη: « Συστρατευόμαστε και ενώνουμε την φωνή μας με τις δημοκρατικές δυνάμεις και σε Ισραήλ και σε Παλαιστίνη  που αγωνίζονται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Μεταξία Σουλιώτη ζήτησε την κατάπαυση του πυρός και έναρξη ειρηνευτικών συζητήσεων. «Μαζευτήκαμε εδώ σήμερα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής για να διαδηλώσουμε για το αυτονόητο δικαίωμα των Παλαιστινίων, για την δημιουργία κράτους. Απαιτούμε  άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη συνομιλιών με στόχο την εγκαθίδρυση μια δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή.  

Η κ. Σουλιώτη ανάφερε ακόμη πως  «καταδικάζουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απέχει η Ελλάδα από την ψήφιση της απόφασης της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για την κήρυξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας και την διάνοιξη διόδων βοήθειας στην Γάζα», ενώ κλείνοντας τόνισε πως «συστρατευόμαστε και ενώνουμε την φωνή μας με τις δημοκρατικές δυνάμεις και σε Ισραήλ και σε Παλαιστίνη  που αγωνίζονται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον διαρκή αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ανεξάρτητο κράτος».

Γιώργος  Χατζηαθανασίου: «Να σταματήσουν να χάνονται αθώες ζωές»

Τέλος τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γιώργος Χατζηαθανασίου, ο οποίος ανέφερε πως «μαζευτήκαμε στην πλατεία  για να ενώσουμε τις φωνές μας για την Ειρήνη στην Μέση Ανατολή, για να σταματήσει ο Πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας και να αποκτηθεί ξανά ένα βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος  και να σταματήσουν να χάνονται αθώες ζωές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο πόλεμος. Καλούμε τους ηγέτες του κόσμου να μελετήσουν το ζήτημα και να δώσουν μία βιώσιμη λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.