Αλλαζει μορφη λειτουργιας το Κοινωνικο Φαρμακειο στην Κομοτηνη

Μετά την πλήρη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από το υπουργείο Υγείας

Την αλλαγή της μορφής λειτουργίας του Κοινωνικού Φαρμακείου που λειτουργεί στην Κομοτηνή θα εισηγηθεί ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
 
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, σημαίνει ότι πλέον το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν θα χρειάζεται να χορηγεί φάρμακα σε αυτούς.
 
Αυτοί ακριβώς οι πολίτες όμως ήταν η κύρια ομάδα που εξυπηρετούνταν από το Κοινωνικό Φαρμακείο, για αυτό και ο κ. Τσαπέκος θεωρεί πως θα πρέπει να επικεντρωθεί τελικά στην συλλογή ληγμένων φαρμάκων και τη συγκέντρωση φαρμάκων που θα δίνονται σε ιδρύματα, εθελοντικές οργανώσεις υγείας και άλλους οργανισμούς. «Έτσι ώστε τα φάρμακα που έχει κάποιος στο ράφι του, στο σπίτι του και είναι αχρησιμοποίητα να πιάνουν τόπο, και να σταματήσουμε να δίνουμε φάρμακα όπως δίναμε μέχρι τώρα σε αυτούς που τα έπαιρναν από το Κοινωνικό Φαρμακείο, γιατί πλέον τα παίρνουν δωρεάν από τα φαρμακεία».
 
Άλλωστε ο κ. Τσαπέκος πιστεύει πως αυτή η δομή, η οποία λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, είναι ένα καλό σημείο για να σκεφτόμαστε την ανακύκλωση του φαρμάκου, ώστε το ληγμένο να πηγαίνει για καταστροφή και το ωφέλιμο να πιάνει τόπο, αλλά και μια καλή αφορμή για να διατηρηθεί η δομή «για παν ενδεχόμενο».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.