Αλλαζει η πλατεια στο Φαναρι

Πρόταση για ανάπλαση της, μαζί με τις παιδικές χαρές σε Μεσσούνη και Καλαμόκαστρο, στο Πράσινο ταμείο από το Δήμο Κομοτηνής

Στα 907.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της πρότασης που θα υποβάλλει στο Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Κομοτηνής και  περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας του Φαναρίου, και δύο παιδικών χαρών, σε Μεσσούνη και Καλαμόκαστρο.

Η πρόταση θα κατατεθεί μετά την έγκρισή της από την οικονομική επιτροπή, που συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καρασταύρου, να σημειώνει πως η έγκρισή προτάσεων από το Πράσινο Ταμείο, γίνεται σχετικά σύντομα.

Μόνιμη εξέδρα στην πλατεία του Φαναρίου

Για την Ανάπλαση της πλατείας του οικισμού Φαναριού (παραπλεύρως του Λιμανιού), σκοπός είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της πλατείας (παραπλέυρως του λιμένα) στον παραλιακό οικισμό Φαναριού διευκολύνοντας την κάθε είδους δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα εκεί εξασφαλίζοντας την άνετη πρόσβαση και την ασφάλεια των επισκεπτών της.

Εντός της πλατείας, θα δημιουργηθούν ξύλινοι διάδρομοι για τους επισκέπτες, ενώ στην άκρη, προς την πλευρά της παραλία Ιουλίας, θα δημιουργηθεί μια μόνιμη εξέδρα για εκδηλώσεις, στο σημείο που στήνεται η προσωρινή μέχρι σήμερα.

Την ίδια ώρα θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις ανάπαυσης, σε διάφορα σημεία της πλατείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερο έργο χρηματοδοτούμενο από το πράσινο ταμείο, με δύο βυθιζόμενους κάδους να τοποθετούνται κοντά στο περίπτερο που βρίσκεται στο χώρο, ένα έργο που ήδη έχει εγκριθεί και αναμένεται να προχωρήσει σύντομα.

Η συγκεκριμένη ανάπλαση είναι και η μεγαλύτερη από τις δύο, φτάνοντας, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α., τα 625.013,17 ευρώ.

Δύο πιστοποιημένες παιδικές χαρές σε Μεσσούνη και Καλαμόκαστρο

Όσο για τις παιδικές χαρές, αυτές θα κατασκευαστούν σε σημεία που προϋπήρχαν ανάλογοι χώροι στους οικισμούς, όμως χρειάζεται η αναβάθμιση με πιστοποιημένες και σύγχρονες.

Έτσι τόσο στη Μεσσούνη, όσο και στο Καλαμόκαστρο, θα δημιουργηθούν ασφαλείς χώροι συνάντησης και ψυχαγωγίας για την σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και των νηπίων των εν λόγω οικισμών.

Αυτό σημαίνει, πέρα από παιχνίδια, και την πλήρη περίφραξή τους, αλλά και την τοποθέτηση δαπέδων για τα παιδιά.

Ο προϋπολογισμός για τις δύο παιδικές χαρές θα ανέλθει στα  282.295,6 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.