Αλλαξε οψη ο αυλειος χωρος του ΕΝΕΕΓΥΛ Κομοτηνης

Με τη συνεισφορά της Θηροφυλάκης

Σε μια όμορφη πρωτοβουλία προχώρησαν από κοινού οι Θηροφυλακές της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής προς το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) Κομοτηνής.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Κομοτηνής είναι μία νεοσύστατη δομή στο νομό Ροδόπης, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες. Η λειτουργία του ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 με αρκετές δυσκολίες και βασικές ελλείψεις, όπως σε κάθε νέα δομή. Στις 29 Νοεμβρίου 2019, επισκέφθηκαν το σχολείο  οι κ. Δουλακάκης Νικόλαος, Δασοπόνος και Αρχιτέκτων Τοπίου και Κοσμίδης Κωνσταντίνος από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή καθώς επίσης ο κύριος Δρούγγας Ιωάννης από τη Θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών παρουσία και της Διευθύντριας διεύθυνσης κ. Κοσμίδου Μ., διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος με τη φύτευση δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών. Σκοπός της επίσκεψής εκτός από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, ήταν και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωπονίας, το οποίο διδάσκει ο γεωπόνος του σχολείου, Κεφαλάς Δήμος. Τα φυτά που διατέθηκαν είναι ευγενική χορηγία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Μακεδονίας – Θράκης και της Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση ΔΔΕ Ροδόπης, η διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κομοτηνής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τη Θηροφυλακή Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και την Θηροφυλακή Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής για την ευγενική χορηγία και την έμπρακτη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου. «Η άμεση ανταπόκρισή σας μας δίνει το έναυσμα για μελλοντικές δράσεις» τονίζεται παράλληλα στην ανακοίνωση που κλείνει με ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.