Αλλαξε οψη η παιδιατρικη κλινικη του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Με τη δωρεά ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού από τον TAP

Σημαντικές αλλαγές θα δει στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής όποιος την επισκεφτεί, μιας και η όψη της έχει βελτιωθεί σημαντικά, μετά και από τη δωρεά ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού, ύψους περίπου 45.000 ευρώ, που συνέβαλε στην ανακαίνισή της, από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG).
 
Η παράδοση-παραλαβή του εξοπλισμού, ο οποίος ήδη αξιοποιείται από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κλινικής, έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου, παρουσία διευθυντικών στελεχών του TAP, του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Φιλιππίδη, του εκπροσώπου του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνου Μαυροματίδη, της Διευθύντριας της κλινικής κ. ΕλένηςΚαρανικολάου και άλλων.
 

Αναλυτικά δόθηκαν στην κλινική μία Παιδιατρική εξεταστική κλίνη με ανάκληση και ένα γραφείο για το εξεταστήριο, οχτώ βρεφικά κρεβάτια με ανάκληση, συρόμενα κάγκελα και στρώμα, οχτώ παιδιατρικά κρεβάτια με κάγκελα και στρώμα, δύο γραφεία μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους, δεκαέξι κομοδίνα, δεκαπέντε πολυθρόνες συνοδών που ανοίγουν και γίνονται κρεβάτι, μία ντουλάπα ιματισμού, έξι καρέκλες γραφείου, δύο συρταριέρες τροχήλατες, δυο τριθέσιοι καναπέδες, ένα τραπέζι, τρεις βιβλιοθήκες για παιδικά βιβλία.
 
Επίσης για την απασχόληση των παιδιών μία πισίνα εσωτερικού χώρου από πλαστικό υλικό για εργοθεραπεία ανηλίκων, πέντε σάκοι εκπαιδευτικά μπαλάκια,έξι καρεκλάκια παιδικά και ένα στρογγυλό τραπεζάκι.
 
Παράλληλα δόθηκε μία τηλεόραση, ένα DVD, τέσσερα συστήματα κουζίνας – ψυγείου, για την προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων νεογνών-βρεφών, ένα πουφ, ένας καναπές αναμονής γονέων,μια βρεφική μπανιέρα – αλλαξιέρα, τη διαμόρφωση του θαλάμου νεογνών, και ένα επιστημονικό test προσωπικότητας ΜΜΡΙ-2, με εκπαίδευση, λογισμικό και 100 χρήσεις, που θα χρησιμοποιηθεί για θέματα διαγνωστικά, τόσο των ανηλίκων που φιλοξενούνται όσο και των γονέων του, όταν υπάρχουν ζητήματα που χρίζουν περεταίρω διερεύνησης και υπάρχει παραπομπή από το Ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου.
 
 

Γιώργος Φιλιππίδης «Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο Νοσοκομείο» 

Την χαρά του που υποδέχονται εκπροσώπους του αγωγού μετά την δωρεά ύψους 45 χιλιάδων ευρώ για ανακαίνιση της παιδιατρικής κλινικής σε ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό, που άλλαξε την όψη της κλινικής σε ένα αντικειμενικά παλιό νοσοκομείο, με πολλά προβλήματα στις υποδομές και τον εξοπλισμό, εξέφρασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης.
 
«Όταν ήρθαμε σε επαφή με τον TAP, και ζητήσαμε να γίνει η ανακαίνιση της παιδιατρικής κλινικής, ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά μας, και σε αρκετά σύντομο χρόνο έγινε η ανακαίνιση της παιδιατρικής» βοηθώντας να αλλάξει και η όψη του Νοσοκομείου της πόλης.
 
Παρόλο που δεν θα είναι η μοναδική, μιας και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες δωρεές σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε πως ξεκίνησαν από αυτή, γιατί θεωρούν πως τα παιδιά αξίζει και πρέπει να βλέπουν καλύτερες εικόνες, για αυτό και έδωσαν προτεραιότητα σε αυτά και τους ανθρώπους που τα συνοδεύουν.
 
Βέβαια ήδη υπάρχει προγραμματισμός για την κατασκευή νέου Νοσοκομείου στην πόλη της Κομοτηνής, ο οποίος ελπίζουν πως θα έχει υλοποιηθεί σε 3 με 4 χρόνια, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα το υπάρχον κτίριο δεν θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη του, μιας και έχει αρκετά σοβαρά ζητήματα σε κτιριακά και θέματα εξοπλισμού.
 
Άλλωστε ο καινούριος εξοπλισμός που θα δοθεί στο νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια που θα μεσολαβήσουν μέχρι να γίνει το νέο νοσοκομείο, θα μεταφερθεί στο καινούριο, σε συνεννόηση με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
«Ό,τι καινούριο έρχεται, είτε αφορά ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, είτε ξενοδοχειακό, θα γίνει μεταφορά του στο νέο νοσοκομείο της πόλης» τόνισε, κάτι που σημαίνει πως αυτή η δωρεά του TAPδεν θα πάει χαμένη. 

Σπύρος Νάκος «Στόχος η υποστήριξη ευπαθών ομάδων» 

Από την πλευρά του TAP ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Σπύρος Νάκος ευχαρίστησε τόσο τον κ. Φιλιππίδη όσο και τη διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής κ. Καρανικολάου, για τη συνεργασία τους όλο αυτό το διάστημα, καθώς και τον Δήμο Κομοτηνής για τη συνεργασία με αυτούς καθώς και το γεγονός ότι επισήμαναν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία για τη λειτουργία και την ενίσχυση της κλινικής.
 

Η πρωτοβουλία που ολοκληρώθηκε, εντάσσεται στο εθελοντικό πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του TAP, το οποίο υλοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, και έχει συνολικό ύψος 32 εκ. ευρώ, σημείωσε, με τη δράση στην παιδιατρική κλινική να εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενίσχυση κοινωνικά ευπαθών ομάδων, να υποστηριχθούν δράσεις που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και επίσης με την προστασία των πολιτών.
 
Άλλωστε πρόσφατα, υπενθύμισε, δόθηκαν εκχιονιστικά μηχανήματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ αντίστοιχα είχαν δοθεί εκχιονιστικά μηχανήματα στους Δήμους της περιοχής, με τελικό στόχο όλων των δωρεών να υποστηρίξουν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη.
 
Κλείνοντας ευχήθηκε ο εξοπλισμός αυτός να συμβάλλει στο πολύ σημαντικό έργο, που τελεί κάθε μέρα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και να υποστηρίξει ανθρώπους που είναι ευάλωτοι και έχουν ανάγκες σε καθημερινή βάση. 

Ζωή Μπαβαβέα «Αγωγός καλής ενέργειας ο ΤΑΠ» 

Τέλος η κ. Ζωή Παπαδέα, σύμβουλος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης TAP,σημείωσε πως εδώ και τρία χρόνια υλοποιούν ένα καινοτόμο πρόγραμμα Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεων, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
 

Για αυτό και βρέθηκαν στην παιδιατρική κλινική, με την ολοκλήρωση της δωρεάς αυτής, ευχόμενοι πως όλα τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε αυτή θα έχουν μια αναβαθμισμένη ποιότητα στην φιλοξενία των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.
 
«Ευχόμαστε γρήγορηανάρρωση σε όλα τα παιδιά που θα βρεθούν εδώ στο μέλλον» σημείωσε ευχαριστώντας τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής, που τους βοήθησε να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη δωρεά.
 
Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επενδύσεων, θύμισε η κ. Παπαδέα, έχει τέσσερις πυλώνες ενδιαφέροντος, την υποστήριξη της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής όπου εντάσσεται και η δωρεά στην παιδιατρική, την ενίσχυση των μέσων βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών, από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός, την καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης.
 
«Νομίζω ότι επιβεβαιώνουμε και με αυτή τη δωρεά πως ο TAPείναι ο αγωγός καλής ενέργειας στην περιοχή» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.