Αλλαγη διευθυνσης στο ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Όσα έγιναν επί θητείας Ζαφειρούλας Κοτσάκη

Με νέο πρόσωπο στη θέση του διευθυντή θα λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου το ΔΙΕΚ Κομοτηνής. Το γεγονός έκανε γνωστό η απερχόμενη διευθύντρια κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, η οποία εν είδη δημόσιου απολογισμού, καταγράφει τα όσα έγιναν στην εκπαιδευτική δομή επί διεύθυνσής της. Ταυτόχρονα δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τόσο το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και όλους αυτούς που συνέδραμαν στην εύρυθμη λειτουργία του.

Αναλυτικά η κ. Κοτσάκη επισημαίνει:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνεργάτες,

συνάδελφοι,  εκπαιδευτές, σπουδαστές, εκπρόσωποι δημοσίων φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων,

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, λήγει η θητεία μου ως Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής και παραδίδω τη σκυτάλη στη νέα Διεύθυνση, στην οποία εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο της. Ελπίζω να διατηρήσει την αίγλη του ΔΙΕΚ και την καταξίωση που πετύχαμε στην τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως, να καταφέρει να διασφαλίσει τα υψηλά στάνταρ που θεμελιώσαμε στον τομέα της οργάνωσης, της διοίκησης, της λειτουργίας και της εκπαιδευτικής κατάρτισης που προσφέραμε.

Υπηρέτησα στο Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής με ζήλο, όραμα κι αφοσίωση, πέντε δημιουργικά έτη, για τα οποία είμαστε περήφανοι που πετύχαμε εντυπωσιακή πρόοδο, προσφέροντας έως και 13 ειδικότητες κατάρτισης και υπερδιπλασιάζοντας τους φοιτούντες σπουδαστές/στριές μας σε 280-300 ετησίως. Σχεδιάσαμε τη στρατηγική ανάπτυξης του Δ.ΙΕΚ, που εστιάζει στην ενθάρρυνση των πρωτοβουλιών, στις καινοτομίες, στον εκσυγχρονισμό και στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διοίκηση και στην εκπαίδευση. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έγκαιρη, λειτουργική και αποτελεσματική οργάνωση, στην ενημέρωση, στη νομιμότητα, στη διαφάνεια, στην ισονομία και στη δικαιοσύνη των ενεργειών της διοίκησης. Διαμορφώσαμε ένα συνεργατικό και εποικοδομητικό εργασιακό περιβάλλον με τους διοικητικούς, τους εκπαιδευτές, τους σπουδαστές και τους εταίρους μας και καλλιεργήσαμε κουλτούρα εξωστρέφειας υλοποιώντας πάνω από 40 δράσεις ειδικοτήτων κάθε εξάμηνο.  

Δημιουργήσαμε από το 2017 το λογότυπο του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, λειτουργήσαμε την επίσημη ιστοσελίδα μας έγκαιρα και έγκυρα ενημερωμένη και οργανώσαμε την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Open e-class, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (εξΑΕ) την τελευταία διετία. Παρείχαμε στους εκπαιδευτές μας ηλεκτρονικά μέσα (ΗΥ, projectors), οδηγίες και βοήθεια για εκπαιδευτικά εργαλεία Νέων Τεχνολογιών και παράλληλα, τεχνολογική υποστήριξη στους καταρτιζόμενους μας. Αναδιατάξαμε, διαμορφώσαμε και αξιοποιήσαμε λειτουργικά όλους τους εσωτερικούς κτιριακούς χώρους του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής, δημιουργώντας επιπλέον αίθουσες και εργαστήρια ειδικοτήτων.

Συνάψαμε συνεργασίες με το Δήμο Κομοτηνής,  το 1ο Σ.Ε.Κ. της ΔΔΕ Ροδόπης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, άλλους δημόσιους φορείς, συνδέσμους, συλλόγους και ιδιωτικές επιχειρήσεις για την παραχώρηση εργαστηριακών χώρων, για την υποδοχή και την εργαστηριακή εξάσκηση σπουδαστών, για την υλοποίηση της Πρακτικής Άσκησης 960 ωρών, για την προμήθεια υλικών αλλά και για την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων. Όταν αντιμετωπίσαμε προβλήματα με την υλικοτεχνική υποδομή των εργαστηρίων, κτιριακά ή με την προμήθεια εργαστηριακών υλικών, όλοι ανταποκρίθηκαν άμεσα, πρόθυμα και θετικά στα αιτήματά μας, επιδεικνύοντας συνεχές ενδιαφέρον, ευγένεια και άριστη συνεργασία. Σταθήκατε αρωγοί και συμπαραστάτες στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής.

Εν κατακλείδι, καταστήσαμε το Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής λαμπρό «διαμάντι» για τον τόπο μας.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά από βάθους καρδιάς για την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.