Αλλαγες στον Κανονισμο Λειτουργιας των λαικων του Δημου Κομοτηνης

Τροποποιήσεις στον Κανονισμό Λειτουργίας λαϊκών αγορών του Δήμου Κομοτηνής έκανε δεκτές με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής οι αλλαγές που επήλθαν στον Κανονισμό Λειτουργίας των λαϊκών αγορών εντοπίζονται στα εξής:
 
«Προσθήκη στην παράγραφο 10 του άρθρου 5 του Κανονισμού των παρακάτω:
 
Επαγγελματίες πωλητές μπορούν να αλλάζουν αμοιβαία θέσεις όπως επίσης και παραγωγοί πωλητές. Οι πωλητές που αλλάζουν μεταξύ τους θέση είναι υποχρεωμένοι να μένουν στην καινούρια τους θέση για 3 χρόνια.
 
Ο Δήμος μπορεί να διαθέσει τις κενές θέσεις μετά από δημόσια πρόσκληση των δικαιούχων-αδειούχων πωλητών με ανανεωμένη άδεια, υπό τις εξής προϋποθέσεις:
 
1. Η θέση να είναι όμορη στην ήδη υπάρχουσα του αδειούχου πωλητή.
2. Αν η θέση διεκδικείται και από τους δύο όμορους προς αυτήν αδειούχους πωλητές τότε προηγείται αυτός που έχει μόνο μία θέση και αν έχουν και οι δύο ίσο αριθμό θέσεων μοιράζονται από μισή τη θέση.
3. Να είναι οι αιτούντες αδειούχοι πωλητές τακτοποιημένοι ως προς τις οφειλές τους στο Δήμο.
4. Οι παραγωγικές θέσεις να διεκδικούνται μόνο από παραγωγούς και οι επαγγελματικές μόνο από επαγγελματίες.
5. Από το έτος 2017 και εφεξής οι κενές θέσεις να δίδονται μετά την χορήγηση των νέων αδειών – θέσεων».
 
Να σημειωθεί ότι για πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων ο Κανονισμός όπως έχει συμπληρωθεί και τροποποιηθεί είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.