Αλλαγες στα ελληνογλωσσα βιβλια των μειονοτικων σχολειων

Ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης

Ανακοίνωση με την οποία καταθέτει την πρόταση να υπάρξουν αλλαγές στα ελληνόγλωσσα βιβλία που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες».
 
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει ότι από το 1997 μέχρι και σήμερα «δεν υπήρξε καμιά σχεδόν αλλαγή στα βιβλία αυτά αν και οι εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των μουσουλμανοπαίδων μαθητών μας διαφοροποιήθηκαν» για να καταθέσει στο τραπέζι του διαλόγου τρεις επιμέρους προτάσεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως ακολούθως: 

«Από 1997 μέχρι και σήμερα στο ελληνόγλωσσο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων εφαρμόζεται το πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας με τα αντίστοιχα βιβλία.
 
Σε όλο αυτό το διάστημα 1997-2016 δεν υπήρξε καμιά σχεδόν αλλαγή στα βιβλία αυτά αν και οι εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των μουσουλμανοπαίδων μαθητών μας διαφοροποιήθηκαν.
 
Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ» λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη του τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και έχοντας ως βασική μέριμνα τη βελτίωση και τελειοποίηση της ελληνομάθειας των μαθητών μας σε συνδυασμό με την μεγάλη εμπειρία των δασκάλων που διδάσκουν στα μειονοτικά σχολεία προτείνει:
1. Εκσυγχρονισμό των βιβλίων των μειονοτικών σχολείων τα οποία θα στοχεύουν όχι μόνο σε ακαδημαϊκές γνώσεις αλλά και σε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και εναρμόνιση τους σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών της μειονοτικής εκπαίδευσης.
2. Συγγραφή νέων βιβλίων –γλωσσικών και μη- σύμφωνα με τις μεθόδους της διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.
3. Να προχωρήσει η ελληνική πολιτεία, επιτέλους, σε σύνταξη ειδικού-εξειδικευμένου αναλυτικού προγράμματος για το δίγλωσσο περιβάλλον του μειονοτικού σχολείου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.