Αλεξανδρουπολη: Τετραποδος «λαθρεπιβατης» επεσε στην θαλασσα και διεσωθει

Από το πλήρωμα του πλοίου της Zante Ferries

Μια συγκινητική διάσωση ενός μικρού γατούλη έλαβε χώρα την Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου από μέλη του πληρώματος της Zante Ferries που εκτελούσε το δρομολόγιο Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.

Όπως περιγράφει σε ανάρτησή της η κ.Νάγια Φωτάκη ένας μικρός γατούλης είχε εγκλωβιστεί σε όχημα από τη Σαμοθράκη, ωστόσο όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τον τρόμο του πήδηξε στην θάλασσα.

Η κινητοποίηση από πλευράς του πληρώματος του πλοίου ήταν άμεση με αποτέλεσμα ο τετράποδος «επιβάτης» να διασωθεί, ενώ εθελοντές ανέλαβαν την ιατρική του εξέταση. Το όνομα αυτού «Κουστώ» και αναζητεί την παντοτινή του οικογένεια.

Η ανάρτηση της κ. Φωτάκη έχει ως εξής:

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλου του πληρώματος της Zante Ferries, για τη διάσωση ενός μικρού γατούλη που είχε εγκλωβιστεί σε όχημα από τη Σαμοθράκη! Το ζωάκι τρομαγμένο πήδηξε στη θάλασσα, όταν άνοιξαν οι πόρτες του πλοίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Εγκαίρως έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα που έτρεξαν και τελικά κατάφεραν να το ανασύρουν ευτυχώς ζωντανό από το νερό. Παρόντες από το πλήρωμα και οι δικοί μας άνθρωποι, ο Λευτέρης Σταυρου και ο κ. Αντρέας, γνωστοί για τον ενεργό τους ρόλο στη φροντίδα, μεταφορά και σίτιση αδέσποτων ζώων από τη Σαμοθράκη και όχι μόνο. Ο Λευτέρης τον τύλιξε με μία πετσετούλα και ο κ. Αντρέας τον έσφιξε στην αγκαλιά του! Ήταν πλέον ασφαλής! Ο γατούλης που τον ονομάσαμε Κουστώ τελικά ήταν γνωστός. Μια αδέσποτη ψυχούλα που ο κ. Αντρέας καθημερινά ταΐζει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Όταν τελείωσε αισίως η περιπέτειά του, κούρνιασε τρομαγμένος επάνω στο σωτήρα του και του διηγήθηκε με παράπονο τα όσα του είχαν συμβεί! Μεταφέρθηκε άμεσα στο κτηνιατρείο της κ. Xanthoula Zaxopoulou από την εθελόντρια Adriana Zaili μαζί με άλλες γατούλες από τη Σαμοθράκη που ταξίδεψαν για στείρωση και θεραπείες.

Ο Κουστώ ειναι περίπου 6 μηνών, απόλυτα υγιής, έχει στειρωθεί και βρίσκεται σε φιλοξενία. Ψάχνουμε υπεύθυνη υιοθεσία και θα δοθεί με όλα τα νόμιμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την εθελοντική ομάδα Σαμοθράκης στο πλήρωμα της Zante Ferries, που δεν προσπέρασαν και φέρθηκαν με ανθρωπιά και τρυφερότητα σε ένα πλάσμα που κινδύνευε!! Ιδιαιτέρως, ευχαριστούμε τον Λευτέρη και τον κ. Αντρέα για όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν, με ευαισθησία και αληθινή αγάπη για αυτές τις ψυχούλες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.