Αλεξανδρουπολη: «Καμπανες» στους αμελεις ιδιοκτητες κατοικιδιων

Ξεκινούν συστηματικοί έλεγχοι για ακαθαρσίες, τσιπάρισμα και εμβόλια

Προσεκτικοί και συνεπείς με την κείμενη νομοθεσία καλούνται να είναι στο εξής οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, από την επόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν έλεγχοι συστηματικοί έλεγχοι και οι παραβάτες θα εισπράττουν «τσουχτερά» πρόστιμα. Ειδικότερα, με «καμπάνες» απειλούνται οι ιδιοκτήτες που θα παραλείπουν να καθαρίζουν τους δημόσιους χώρους από τα περιττώματα των ζώων, καθώς επίσης όσοι δεν θα έχουν μεριμνήσει για το τσιπάρισμα και για τον εμβολιασμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης έχει ως εξής:

Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης, που διεξήχθη το πρωί της Δευτέρας 04.07.2016, μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα του ελέγχου και φροντίδας των δεσποζομένων – κατοικιδίων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους όσον αφορά το θέμα της ρύπανσης των δημοσίων – κοινοχρήστων χώρων από τις ακαθαρσίες τους.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μείζον ζήτημα τάξης που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών, την εικόνα της πόλης και καταδεικνύει το επίπεδο πολιτισμού και ευαισθητοποίησης μιας κοινωνίας, η οποία θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι όλοι μέσα σ’ αυτήν έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις, και ότι οι υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα του ενός εκτείνονται έως εκεί που αρχίζουν τα αντίστοιχα των υπολοίπων μελών του κοινωνικού συνόλου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 11.07.2016, θα πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι από κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας συνεπικουρούμενων από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξ/πολης και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το Νόμο πρόστιμα όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.

Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των δεσποζομένων ζώων καθορίζονται από τις διατάξεις του Ν.4039/201, τις τροποποιήσεις του άρθρου 46 του Ν.4235/2014, και καλούμε τους ιδιοκτήτες να ενημερωθούν σχετικά.

Ενδεικτικά το πρόστιμο που ισχύει για παράλειψη άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου είναι 100 ευρώ. Επίσης το ζώο θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένο, να έχει κάνει όλα τα εμβόλια, ενώ απαγορεύεται να κυκλοφορεί έξω χωρίς λουρί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.