Αλεξανδρουπολη: Αστυνομικος εκτος υπηρεσιας εσωσε λουομενη την ωρα που πνιγοταν

Ο αστυνομικός μετά τη διάσωση δήλωσε πως έκανε απλά το καθήκον του και ήταν κάτι που θα ξαναέκανε

Απίστευτο περιστατικό διάσωσης μίας λουόμενης στο δημοτικό camping Αλεξανδρούπολης εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (19/8). Συγκεκριμένα, ο αρχιφύλακας και και προπονητής βόλεϊ της γυναικείας ομάδας του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Τσουλκανάκης, άκουσε τις αγωνιώδεις εκκλήσεις της μεσήλικης λουόμενης που πνιγόταν και έσπευσε αμέσως να τη βοηθήσει.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος στο grtimes.gr, «την ώρα που έπινα καφέ, άκουσα μία γυναίκα να φωνάζει αγωνιωδώς». Τότε, όπως λέει, «σηκώθηκα αμέσως να δω τι συμβαίνει και είδα μία γυναίκα κατατρομαγμένη να ζητάει βοήθεια. Δίπλα της, φαινόνταν ένα κεφάλι που βρίσκονταν, όπως λέμε, σε “θέση μέθης”, δηλαδή το πρόσωπο ήταν στο νερό, τα χέρια κρεμασμένα, ενώ το άτομο φαινόνταν να έχει παραδώσει».

Σημειώνεται πως ο Αρχιφύλακας ήταν εκτός υπηρεσίας.

«Έτρεξα, βούτηξα, έφτασα κοντά της, την έβγαλα από τη θάλασσα και τη γύρισα ανάσκελα και πλάγια για να πάρει αναπνοή. Αμέσως, βγήκε νερό  από τη μύτη και το στόμα, αλλά και αφροί. Φαινόταν ότι είχε πάρει νερό στα πνευμόνια, είχε ωστόσο αναπνοή και παλμό, οπότε δε χρειάστηκε να προβούμε σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)», περιγράφει ο ίδιος.

«Η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό»

Ο Αρχιφύλακας είπε πως όταν συνήλθε η γυναίκα νόμιζε πως βρισκόταν ακόμη στη θάλασσα. Διεκομίσθη ύστερα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία της.

Ο κ. Τσουλκανάκης ανέφερε επίσης ότι ο σύζυγος της γυναίκας, συγκλονισμένος, τον εντόπισε και τον ευχαρίστησε δεκάδες φορές με δάκρια στα μάτια, υπογραμμίζοντας  πως «ως αστυνομικός, πρώην ναυαγοσώστης αλλά και ως άνθρωπος, έκανα απλώς το καθήκον μου. Το έχω ξανακάνει και θα το ξαναέκανα, διότι η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό».

Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να πάρουμε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Ο Δημήτρης Τσουλκανάκης έχει σώσει και στο παρελθόν ανθρώπους από πνιγμό, καθώς, όπως λέει, «το 1990, που δούλευα στον ΕΟΤ ως ναυαγοσώστης, σε μία παραλία που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το δημοτικό camping της Αλεξανδρούπολης , είχα βοηθήσει  να σωθούν, δυο μικρά παιδιά που πνίγονταν».

Κι όπως μάλιστα τονίζει, «θεωρώ ότι όλοι πρέπει να πάρουμε -τουλάχιστον- μαθήματα Πρώτων Βοηθειών. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να ξεκινήσει από τα σχολεία και να πραγματοποιηθούν σχετικά σεμινάρια, διότι υπάρχουν στιγμές που χρειάζεται να επέμβουμε για να σώσουμε κάποιον συμπολίτη μας».

Υπογραμμίζει επιπλέον πως, «είμαστε μια χώρα, γεμάτη θάλασσες και κατ’ επέκτασιν, λουόμενους. Έχουμε, δυστυχώς, πολλούς πνιγμούς και πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, εάν υπήρχε το κατάλληλο άτομο, με τις κατάλληλες γνώσεις, για να βοηθήσει τη στιγμή που παρουσιάζεται ανάγκη. Πρέπει, λοιπόν, να αυξήσουμε τα “κατάλληλα άτομα”, σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες περιπτώσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.