Ακρως επιτυχημενο το φετινο Santa Run στην Κομοτηνη

Τα έσοδα θα στηρίξουν τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής

Να γίνει πραγματικά συμμετοχική η διοργάνωση στο μέλλον θέλουν οι διοργανωτές της

Με μεγάλη επιτυχία, και με τη βοήθεια του καιρού, που επέτρεψε στον κόσμο να συμμετέχει, πραγματοποιήθηκε το Santa Run στην Κομοτηνή, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν από το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στις 17:30, και μέσα από τους δρόμους της πόλης, κατέληξαν στην κεντρική πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Φέτος η διοργάνωση, στηρίζει τη λειτουργία του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, και συγκεκριμένα την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου του Κέντρου, σε ένα λειτουργικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό χώρο για τα παιδιά.

Οι εθελοντές της δράσης βρίσκονταν όλες τις προηγούμενες μέρες σε ένα από τα σπιτάκια στην κεντρική πλατεία, από όπου οι κάτοικοι της Κομοτηνής προμηθευόταν το σκούφο και τη μάσκα, ή ολόκληρή στολή Αη Βασίλη, για να συμμετάσχουν στην δράση.

Σε διαρκή μετεξέλιξη η δράση

Εκεί βρισκόταν και η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run και εκπρόσωπος της εθελοντικής δράσης ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα, που ασχολείται από την αρχή με την προσπάθεια αυτή, που με τα χρόνια έχει μετεξελιχθεί.

Τα πρώτα χρόνια, να θυμίσουμε, με τη δράση ο Αη Βασίλης Άργησε μια μέρα, συγκεντρωνόταν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, που διατίθονταν μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής.

Όμως με την πάροδο του χρόνου, με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ να καλύπτει σημαντικό μέρος των αναγκών αυτών, η δράση μετεξελίχθηκε, συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού το 2019, και φέτος του Παραρτήματος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ και την ΔΚΕΠΠΑΚ, με στήριξη και από τους εθελοντές του exagono, αλλά και τη στήριξη συλλόγων και φορέων της πόλης.

Φιλανθρωπική στον πυρήνα της

Όπως τόνισε η κ. Τσολάκη, επέλεξαν φέτος το Παράρτημα, στο οποίο βρίσκονται παιδιά που δεν έχουν γονείς ή που τα έχουν αφήσει εκεί, και μετά από συζήτηση με την πρόεδρο, αποφάσισαν να στηρίξουν την αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου.

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησε και η συνεργασία τους με το ΤΕΕ, το οποίο ανέλαβε να εκπονήσει μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου δωρεάν, και ελπίζουν πως θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μέσω του Santa Run, για να καλύψουν τις ανάγκες. Αν αυτό δεν συμβεί, σημείωσε, θα αναζητήσουν χορηγούς, ώστε να αναλάβει ο καθένας ένα συγκεκριμένο αντικείμενο μέσα από τη μελέτη.

Υπενθύμισε δε πως η δράση του Santa Run είναι κατά κύριο λόγο φιλανθρωπική και έχει σαν στόχο τη στήριξη και τη συμμετοχή. Για αυτό άλλωστε, ούτε ήταν απαραίτητο να τρέξει κάποιος, για να προμηθευτεί το σκουφί ή τη στολή, ενώ αν χρειαστεί, θα συνεχίσουν να διατίθενται και τις επόμενες ημέρες για όσους επιθυμούν να στηρίξουν τα παιδιά του Παραρτήματος

Προς μια πραγματικά συμμετοχική δράση

Όσο για το μέλλον, σημείωσε πως η δράση θέλουν να γίνει πραγματικά συμμετοχική, και να αφορά όλη την τοπική κοινωνία.

«Την άνοιξη να υποβάλλονται προτάσεις και να γίνεται διαβούλευση μεταξύ συλλόγων και φορέων, για τον ποιον θέλουμε να στηρίξουμε κάθε χρόνο, ώστε η διαδικασία και η επιλογή να γίνεται με διαφάνεια και όσο καλύτερη οργάνωση», τόνισε.

Θεωρεί άλλωστε πως θα μπορούσε να βγει πέρα από τα στενά όρια της Κομοτηνής, και να αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και από την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα συμμετάσχουν σε μια δράση όπου όλη η τοπική κοινωνία γιορτάζει ως ημέρα προσφοράς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.