Ακρως ενθαρρυντικα στη Ροδοπη τα αποτελεσματα απο το προγραμμα κολυμβησης

351 οι μαθητές που συμμετείχαν στα δύο πρώτα τρίμηνα εφαρμογής

177 και 174 μαθητές από σχολεία της Ροδόπης συμμετείχαν έως τώρα στο Α΄ και Β΄ τρίμηνο αντίστοιχα, στο πρόγραμμα εκμάθηση κολύμβησης της Γ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, που για πρώτη φορά υλοποιείται ως πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας μέσω του μαθήματος Φυσικής Αγωγής
 
Για την υλοποίηση του προγράμματος υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής και της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δ.Π.Θ. το οποίο με μεγάλη προθυμία παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του.
 
Τα παιδιά σε ένα περιβάλλον άρτια εξοπλισμένο με διασφαλισμένες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο της πισίνας, όσο και των βοηθητικών χώρων, με ιδανική θερμοκρασία (32o-34oC), διδάσκονται τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης.
 
Χαρακτηριστικό της «επιτυχίας» του προγράμματος είναι ότι στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης του για το Α΄ τριμήνου από τους μαθητές που συμμετείχαν το 86,19% δήλωσε ότι αύξησε την ικανότητα κολύμβησης και το 88,19% θα ήθελε να συνεχίσει τα μαθήματα κολύμβησης.
 
Η ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης που είναι υπεύθυνη για την διεξαγωγή του προγράμματος, με την ευκαιρία της έναρξης του Γ΄ τριμήνου, σε σχετική ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι τα μαθήματα και η συνεργασία με τους υπεύθυνους φορείς συνεχίζονται αδιάλειπτα, σε άριστο επίπεδο έως την λήξη του σχολικού έτους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.