Ακομη τρια σχολεια της Κομοτηνης επηρεαζονται απο την πανδημια

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των τμημάτων του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής για 14 μέρες

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης αποφάσισε την αναστολή τμημάτων ή ολόκληρης της εκπαιδευτικής μονάδας για ακόμη 3 σχολεία στην Κομοτηνή, στα οποία εντοπίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Aπό σήμερα Δευτερα 2 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία:

  • Όλων των τμημάτων του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής για 14 μέρες, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπως επιβεβαίωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου στον «ΠτΘ».
  • Ολόκληρης τάξης του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.
  • Τμήματος του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής.

Μαίρη Κοσμίδου: «3 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής»

Η Διευθύντρια της ΔΔΕ Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το κλείσιμο του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής για 14 μέρες, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής 94 fm.

Σύμφωνα με την ίδια στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής καταγράφηκαν 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ενώ το γεγονός που οδήγησε στην απόφαση του «λουκέτου» είχε να κάνει με κρούσμα στην 3η Λυκείου που συμμετείχε σε μάθημα προσανατολισμού και ήρθε σε επαφή με μεγάλο αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κ. Κοσμίδου έστειλε αυστηρό μήνυμα προς γονείς και μαθητές εξηγώντας πως όταν ένα τμήμα ή μία σχολική μονάδα τίθεται σε αναστολή λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος οι στενές επαφές πρέπει να τηρούν την 14ήμερη καραντίνα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. “Καραντίνα δεν σημαίνει κάνω τηλεκπαίδευση το πρωί και το απόγευμα είμαι έξω” δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως το “σχολείο παραμένει ασφαλές περιβάλλον”. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι αριθμοί καθώς από ένα σύνολο 5800 και πλέον μαθητών στην Ροδόπη, υπάρχουν μόλις 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία σύμφωνα με την ίδια δεν προέκυψαν από το σχολικό περιβάλλον αλλά από εξωσχολικές δραστηριότητες. 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.