Ακομα πιο προσβασιμες οι παραλιες του Δημου Κομοτηνης

Τοποθετήθηκαν μηχανισμοί αυτόνομης εισόδου εξόδου και διάδρομοι πρόσβασης για άτομα με προβλήματα όρασης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η τοποθέτηση μηχανισμών αυτόνομης εισόδου-εξόδου στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), διαδρόμων καθώς και του απαραίτητου εξοπλισμού στις παραλίες Αρωγής και Μέσης του Δήμου Κομοτηνής, που θα ενισχύσουν την παρουσία του Seatrac στην παραλία Ιουλία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη.

Επίσης, στις τέσσερις νέες παραλίες εγκαταστάθηκαν μη μόνιμοι κινητοί διάδρομοι πρόσβασης για την καθοδήγηση ατόμων με προβλήματα όρασης, έτσι ώστε να μπορούν χωρίς εμπόδια να μπαίνουν στη θάλασσα ή ν’ απολαμβάνουν τη σκιά.

Στις ειδικά διαμορφωμένα προσβάσιμες παραλίες δημιουργήθηκαν και όλες οι συνοδευτικές υποδομές, χώροι στάθμευσης, ομπρέλες, ειδικοί κάδοι απορριμμάτων, τουαλέτες, ντουζιέρες και αποδυτήρια.

Οι ειδικοί διάδρομοι διευκολύνουν όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία, αλλά και τους γονείς με παιδικά καρότσια, τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τις εγκύους, τους χρήστες αμαξιδίων.

Όπως τόνισε ο κ. Γκαράνης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ουσιαστική  βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε τουριστικές παραλίες του Δήμου Κομοτηνής. Οι υποδομές απευθύνονται τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες καθώς η Κομοτηνή βρίσκεται στον χάρτη των προσβάσιμων περιοχών για άτομα με αναπηρία.

«Οι προσπάθειές μας για την κοινωνική συμμετοχή ατόμων με αναπηρία βρίσκουν σταδιακά ανταπόκριση και σε μια μεγάλη κατηγορία τουριστών, από την Ελλάδα και τις γειτονικές περιοχές, ειδικά τους θερινούς μήνες» ανέφερε, ενώ τόνισε πως αρωγοί σε κάθε βήμα που μάς φέρνει πιο κοντά στην προσβασιμότητα είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «ΠΕΡΠΑΤΩ», η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ ΑΜ-Θ και το Σωματείο ΑμεΑ Π.Ε. Ροδόπης, με στελέχη των οποίων συνδιαμόρφωσαν την πρόταση και όρισαν τις παραλίες. «Περπατάμε μαζί τους ανοίγοντας το βήμα στην ίση συμμετοχή στη ζωή» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.