Ακομα πιο μεγαλη η συμμετοχη στον Σχολικο Μαραθωνιο «Παμε Ανακυκλωση» στο Δημο Κομοτηνης

Συνολικά 47 σχολεία από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχουν στην πέμπτη χρονιά του διαγωνισμού

Ξεκίνησε για πέμπτη χρονιά ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» σε 47 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, τα οποία θα συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργώντας ένα περιβάλλον με λιγότερα απορρίμματα.

Ο μαραθώνιος φέτος ξεκίνησε από το 2ο ΓΕΛ, όπου τα μέλη της Followgreen έστησαν τους κάδους για συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Ήδη η πλατφόρμα για τον διαγωνισμό έχει ανοίξει, με τα σχολεία να παραλαμβάνουν τους κάδους τις επόμενες μέρες από την Υπηρεσία Καθαριότητας, που θα φροντίζει και για την αποκομιδή των υλικών.

Ικανοποίηση για την μεγάλη συμμετοχή

Ο κ. Παναγιώτης Λεβέντης, εκπρόσωπος της εταιρίας Followgreen, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πέμπτη κατά σειρά χρονιά παρουσίας του Σχολικού Μαραθωνίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, στον οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 47 σχολικές μονάδες από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων 5 για πρώτη φορά.

Μέσω του σχολικού Μαραθωνίου μαθητές, γονείς και καθηγητές μπορούν να ανακυκλώσουν στην πηγή πέντε διαφορετικά υλικά, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και τηγανέλαιο, και ευελπιστούν πως θα αγκαλιάσουν όλοι το πρόγραμμα για ακόμα μια χρονιά.

Περνώντας το μήνυμα στους μαθητές

Αυτή είναι η πρώτη φορά φέτος που το πρόγραμμα Followgreen λαμβάνει χώρα στο σχολείο τους, τόνισε ο υποδιευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Παναγιώτης Καρακολίδης, προσπαθώντας να περάσουν το μήνυμα στους μαθητές τους να συμμετάσχουν στην ανακύκλωση, και να ανακυκλώνουν σωστά, τοποθετώντας τα κατάλληλα υλικά στους κατάλληλους κάδους.

Με δεδομένο το διαγωνιστικό χαρακτήρα του προγράμματος, ευελπιστούν πως θα πάει καλά, και θα κερδίσουν οι 357 μαθητές τους. Για αυτό άλλωστε με την τοποθέτηση των κάδων, θα γίνει ενημέρωση στους μαθητές ώστε από σήμερα να μπορούν να τους αξιοποιούν.

Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια

Σημαντικό θεωρεί το γεγονός ότι ο Σχολικός Μαραθώνιος λαμβάνει χώρα για ακόμα μια χρονιά, με μεγάλη συμμετοχή, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Συντονισμού και Καθημερινότητας, κ. Κίμων Λεχούδης.

«Έχουμε δει ήδη τους καρπούς αυτής της προσπάθειας τα προηγούμενα χρόνια, με παιδιά, γονιούς και εκπαιδευτικούς να ανταποκρίνονται στο πρόγραμμα» σημείωσε, κάτι που φαίνεται από τις μονάδες ανακυκλώσιμων υλικών που συλλέγονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ελπίδα του όμως είναι η ευαισθησία που δείχνουν οι μαθητές του Δήμου Κομοτηνής να αποτελέσει παράδειγμα και για τους μεγαλύτερους, γιατί διαπιστώνουν καθημερινά ότι στους μπλε κάδους δεν πετιούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και άλλα απορρίμματα δυσχεραίνοντας το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.