Ακομα μια ευχαριστη χρονια ξεκινα στη Λιλιπουπολη

Και ΚΔΑΠ προστέθηκε φέτος στο Βρεφονηπιακό και το Νηπιαγωγείο της Λιλιπούπολης που πραγματοποίησε τον αγιασμό της τη Δευτέρα

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε, όπως σε όλες τις σχολικές μονάδες, στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου και Κ.Δ.Α.Π. «Λιλιπούπολη» το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου.

Η Λιλιπούπολη δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης ως βρεφονηπιακός σταθμός (για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών) από το 1988 υπό την διεύθυνση της νηπιαγωγού Σοφίας Ανέστη, και όλα αυτά τα χρόνια στόχος της είναι να προσφέρει παροχές υψηλού επιπέδου, ώστε η μετάβαση του παιδιού από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον να γίνεται ομαλά.

Για αυτό και όπως τονίζουν, επιδιώκουν τα παιδιά στον χώρο του σχολείου να νιώθουν τη θαλπωρή και την αγάπη που έχουν ανάγκη, και μέσα από το ασφαλές περιβάλλουν να λαμβάνουν ερεθίσματα που θα εξάπτουν την φαντασία τους, να αποκτούν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, να μάθουν να εξερευνούν και να κατακτούν διαρκώς καινούρια πράγματα.

Συνεχίζει δυναμικά το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 στον χώρο της Λιλιπούπολης λειτουργεί και Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας (για παιδιά από 4 έως 5 χρονών), τη διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει η νηπιαγωγός κ. Χριστίνα Κώστογλου.

Σκοπός του Νηπιαγωγείου, τονίζει, είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα και ισόρροπα. «Με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, ποικιλία οπτικοακουστικών μέσων και πολλές δράσεις κυρίως βιωματικές, τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και τον εαυτό τους, με τις ξεχωριστές ικανότητες και ταλέντα του καθενός» ανέφερε.

Η καθημερινή αξιολόγηση των μαθητών, από την άλλη, βοηθά να βάζουν νέους στόχους και να κατακτούν νέες εμπειρίες και γνώσεις. Οι δραστηριότητες είναι οργανωμένες και αναδυόμενες γύρω από τα ενδιαφέροντα των παιδιών που τα προετοιμάζουν και στην ομαλή μετάβασή τους στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και στον κόσμο του αύριο.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το ΚΔΑΠ της Λιλιπούπολης

Από φέτος στη Λιλιπούπολη μετά το πρωινό ωράριο του Νηπιαγωγείου λειτουργεί και τμήμα Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (για παιδιά από 5 έως 12 ετών) Τα τμήματα είναι ολιγομελή και απασχολούνται σε αυτό οι αντίστοιχες για την ηλικία παιδαγωγοί.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος δάσκαλος κ. Νικόλαος Κιοσές, «Μετά από ένα ευχάριστο καλοκαιράκι, το κουδούνι ξαναχτυπά και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) “Λιλιπούπολη” είναι έτοιμο να υποδεχτεί παλιούς αλλά και νέους φίλους στις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του και φυσικά με τη συνδρομή του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού του»

Για αυτό και καλεί και φέτος τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη φαντασία, το ταλέντο και το μεράκι τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μαζί μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ένα «παιδοκεντρικό» πρόγραμμα εκπαίδευσης: προσαρμοσμένο στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας, αλλά και συνεχώς αναπροσαρμοζόμενο με βάση τις μέλλουσες ανάγκες τους.

Αυτό έχει θεματικές ενότητες όπως: «Ταξιδιώτες στον χρόνο», «Μικροί Επιστήμονες», «Ερευνητές της Γης», «Μουσικές απ’ όλο τον κόσμο», «Μικροί σκηνοθέτες», «Ευ αγωνίζεσθαι», μέσα από τις οποίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση πολυδιάστατων δεξιοτήτων στα παιδιά και στην ανακάλυψη των ενδιαφερόντων τους, επενδύοντας ταυτοχρόνως σε αυτά και παρέχοντας την απαιτούμενη ανατροφοδότηση.

«Εγγυόμαστε πως τα παιδιά εισέρχονται στο χώρο μας χαρούμενα και ελεύθερα, περιβαλλόμενα από ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη, και εξέρχονται από αυτόν με αυτοεκτίμηση, αλληλοσεβασμό και αυτοπεποίθηση» ανέφερε, παίρνοντας τη σκυτάλη από το σχολείο επιθυμώντας να συνδράμουν στη διαμόρφωση των μικρών «λιλιπούτειων» φίλων τους σε ευσυνείδητους πολίτες, με σεβασμό στον συμμαθητή, στην οικογένεια, την κοινωνία και το περιβάλλον.

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριές μας δύναμη και υγεία για μια δημιουργική και παιχνιδιάρικη χρονιά. Το χαμόγελο κάτω από τις μασκούλες μας είναι το κλειδί για να προσπεράσουμε τις μικρές αντιξοότητες που μας θέτουν οι καιροί» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.