Ακομα μια διασωση απο τον υπευθυνο του Κυνοκομειου Κομοτηνης

Την προσπάθεια που κάνει ο Θεόφιλος Πανώτας εξήρε ο Αντώνης Λιάπης με την τελευταία διάσωση στον οικισμό Προσκυνητών

Την προσπάθεια που κάνει ο νέος Υπεύθυνος του Κυνοκομείου Κομοτηνής κ. Θεόφιλος Πανώτας εξήρε ο κ. Αντώνης Λιάπης, με την πιο πρόσφατή ανάρτησή του να αφορά διάσωση σκυλιού από αγροτικό σιλό κοντά στον οικισμό των Προσκυνητών.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Σε παλαιότερη ακανθώδη συζήτηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής, στο γραφείο του, τον «πίεζα» να τοποθετήσει στο κυνοκομείο φιλόζωους υπαλλήλους, οι οποίοι θα διαθέτουν ενσυναίσθηση και αγάπη για τα ζώα. Σε κάποια στιγμή, εξανέστη και μου δήλωσε ότι δεν έχει εργαζόμενο με τέτοια χαρακτηριστικά και εάν γνωρίζω εγώ κάποιον, να του τον υποδείξω!

Θυμάμαι ότι άκουγα με μεγάλη αμφιβολία (και για στατιστικούς λόγους) την στέρεη διατύπωση του αγαπητού δημάρχου Γιάννη Γκαράνη.

Φαίνεται ότι διαψεύσθηκε πανηγυρικά, προς μεγάλη ικανοποίηση και του ιδίου. Ο νέος υπεύθυνος του κυνοκομείου συνεχίζει το ρεσιτάλ των επιτυχιών, των παράτολμων διασώσεων και κάθε άλλου είδους καινοτόμα δραστηριότητα.

Χθες, Παρασκευή το απόγευμα (ώρα 18.51΄), μου τηλεφώνησε ο κ. Πανώτας για να ζητήσει τη βοήθειά μου για σκυλάκι που είχε εγκλωβισθεί (άγνωστο από πότε) σε βαθιά (πολλών μέτρων) τσιμεντένια οπή, στα αγροτικά σιλό, στον οικισμό Προσκυνητές. Δυστυχώς, εκείνη την ώρα ήμουν και εγώ εγκλωβισμένος στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα με ουρά αυτοκινήτων τουλάχιστον 1 χλμ.

Ο ατρόμητος Πανώτας, χωρίς δεύτερη κουβέντα, με το προσωπικό του αυτοκίνητο και τον εξοπλισμό, κατέφθασε στο σημείο που του υπέδειξαν και, όπως πάντα, συμπλήρωσε άλλη μια λαμπρή σελίδα στο νέο, αλλά πολλά υποσχόμενο, βιβλίο των επιτυχιών του.

Σε λίγη ώρα, ξαναχτύπησε το κινητό και με απολύτως λακωνικό ύφος, μου είπε: εντάξει, το έβγαλα!

Πώς να συγκρατήσει κανείς την χαρά του, όταν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Ο Θ. Πανώτας, είναι κάτι περισσότερο από υπάλληλος του δήμου Κομοτηνής. Χωρίς πτυχία και επιστημονικές περγαμηνές, είναι μια γλυκιά παραφωνία, ένα φωτεινό κύτταρο μιας υπνώττουσας τοπικής κοινωνίας. Ένας άνθρωπος του λαού, ένας ωραίος γνήσιος λαϊκός μάγκας με αισθήματα και ντομπροσύνη.

 Εύχομαι να συνεχίσει έτσι, μακριά από τη φθοροποιό επίδραση της άθλιας μάζας των διεφθαρμένων και των άψυχων, που μας περιβάλουν και μας πνίγουν από παντού. Πόσο μας λείπουν τέτοιοι άνθρωποι!

Γειά σου Πανώτα Άρχοντα!

Υ.Γ. Εκ μέρους του τυχερού αδέσποτου σκυλάκου που έσωσε χθες, του χαρίζω (κάτω στα σχόλια) το τραγούδι: «του Βοτανικού ο μάγκας» του Γρηγόρη Μπιθικότση ή έστω ‘του Κυνοκομείου ο μάγκας’!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.