Ακομα μια χειροτονια απο το Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Την σε διάκονο χειροτονία του Μοναχού Γρηγορίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους τέλεσε ο Σεβασμιώτατος

Η ακολουθία του μεγάλου εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 7 Φεβρουαρίου στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη Νέου Σιδηροχωρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.
 
Ο Μητροπολίτης πλαισιώθηκε από τον Ιερό Κλήρο, παρουσία του Δημάρχου Κομοτηνής, Αντιδημάρχων του Δήμου Κομοτηνής, του Ταξιάρχου της 29 ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας και Ανωτέρου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων.
 

Μετά την ακολουθία του εσπερινού έλαβε χώρα η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Θεοδώρου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Νέου Σιδηροχωρίου προς ευλογία και αγιασμό πάντων.
 
Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, ο  Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και τέλεσε την σε Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Γρηγορίου, αδελφού της Ιεράς Μονής Οσίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους.
 
Να σημειωθεί ότι ο νέος Διάκονος εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή το απόγευμα της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια του εσπερινού μέσα σε συγκινησιακό κλίμα, ιδιαιτέρως από τους πατρικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου προς τον νέο Μοναχό, στον οποίο δόθηκε το όνομα προς τιμήν του εν Αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου.
 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εις Διάκονον Χειροτονίας ο μεν χειροτονούμενος μίλησε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό και τον Επίσκοπο της τοπικής μας Εκκλησίας για την μεγάλη δωρεάν, ευχαριστώντας τα πρόσωπα που στιγμάτισαν την ζωή του και τον βοήθησαν στην απόφαση αυτήν, υποσχόμενος αφοσίωση και υπακοή προς δόξα του Παναγίου Ονόματός Του.
 
Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του νουθέτησε τον νέο Διάκονο μέσω θεολογικών λόγων, επισημαίνοντας το αγωνιστικό και εν ταπεινώσει πνεύμα μέσα από το οποίο θα διακονήσει τα Μυστήρια και τον λαό του Θεού και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της ευαίσθητης και ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.