Ακομα ενα αιολικο παρκο στην περιοχη του Ισμαρου

Θα κατασκευαστεί στα βόρεια της δασικής έκτασης του Ισμάρου, 2 χιλιόμετρα νότια από τα Μίρανα

Συνεχίζουν να προχωρούν οι περιβαλλοντικές μελέτες για τα αιολικά στην περιοχή μας, μιας και πολλές είναι οι εταιρείες που προχωρούν με την αδειοδότηση σταθμών σε αυτή.

Το τελευταίο προτεινόμενο αιολικό πάρκο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μαρώνειας, αν και αρκετά πιο βόρεια, στη θέση «Μαυροξυλιά – Μαυροδένδρι», που βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον πλησιέστερο οικισμό, που είναι τα Μίρανα.

Το νέο αιολικό πάρκο αφορά έξι ανεμογεννήτριες ονομαστική ισχύος 6 ΜW, με διάμετρο ρότορα 162 μέτρα και ύψος πυλώνα 119 μέτρα, με τη συνολική του ισχύ να ανέρχεται σε 36 MW.

Το Αιολικό Πάρκο αναπτύσσεται σε υψόμετρο που κυμαίνεται μεταξύ 260 έως 318 μέτρα περίπου, με την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια να απέχει 2 χιλιόμετρα από τα Μίρανα, 2,4 χιλιόμετρα από την Πελαγία, 2.150 χιλιόμετρα από τη Νέα Πέτρα και 2.620 χιλιόμετρα από την Εργάνη.

Η κορυφογραμμή στην οποία θα γίνει η εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας, είναι Δημόσια Δασική έκταση. Το έδαφος, σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων, είναι ημιβραχώδες και η βλάστηση που υπάρχει είναι αραιή κατά το 90% (κυρίως χαμηλοί θάμνοι και χορτάρια) ενώ σε ένα τμήμα 10% επικρατεί πευκόδασος με μέσο ύψος δένδρων περίπου 7μ.

Η θέση εγκατάστασης βρίσκεται εκτός των Περιοχών Προστασίας της Φύσης και εκτός Ζωνών Διατήρησης των Οικοτόπων και Ειδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.