Ακομα χρειαζεται η ενημερωση των νεων για το AIDS

Ενημέρωση και προφυλακτικά μοίρασαν οι εθελοντές της συνεργασίας «Νέοι για την Υγεία»

Αγκαλιές, ενημέρωση αλλά και προφυλακτικά μοίρασαν το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου εθελοντές στην Κομοτηνή, σε δύο σημεία, στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και έξω από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η δράση ήταν προγραμματισμένη για τις 1 Δεκεμβρίου, όμως είχε αναβληθεί λόγω των καιρικών συνθηκών, με τους συμμετέχοντες να αναπρογραμματίζουν την εκδήλωση για 15 μέρες.

Στην δράση συμμετείχαν το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού Exagono Δήμου Κομοτηνής, η ΚοινΣεΠ «Θράκης Κίνητρο», ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων (ΔΗ.ΣΥ.Ν) Κομοτηνής, οι e-Αιμοδότες, το Europe Direct AM-Θ (γραφείο Κομοτηνής) και το ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας «Νέοι για την Υγεία», που έχει σαν στόχο να πραγματοποιήσει όλο το επόμενο διάστημα δράσεις που αφορούν θέματα υγείας με έμφαση στους Νέους και από τους Νέους.

Όσο το δυνατόν περισσότερη ενημέρωση

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, παρά την αναβολή, βρέθηκαν στα δύο σημεία για να ενημερώσουν τους φοιτητές και τους πολίτες της Κομοτηνής για την προφύλαξη, αλλά και διαλύοντας τους μύθους γύρω από το AIDS.

Δυστυχώς οι νέοι δεν είναι τόσο ενημερωμένοι για το θέμα, σημείωσε, για αυτό και προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις, για να τους ενημερώνουν και να είναι όλοι ασφαλείς.

Σημαντική η συνεργασία «Νέοι για την Υγεία»

Για την σημασία της συνεργασίας «Νέοι για την Υγεία» μίλησε η κ. Ηράκλεια Γκατζίνη, υπεύθυνη στο γραφείο Κομοτηνής του Europe Direct AMΘ, που έχει σαν στόχο να ενώσουν οι φορείς τις δυνάμεις τους ώστε να ενημερώσουν τους νέους σε θέματα όπως αυτό του AIDS, αλλά και όσα τους αφορούν στον τομέα της υγείας.

Στόχος τους είναι οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν για αυτά τα θέματα, ιδιαίτερα τους νέους, για αυτό και προγραμματίζουν όλο το 2023 να έχουν ανάλογες δράσεις.

Παρών και το ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ

Από την πλευρά του ΚΕΘΕΑ-ΚΙΒΩΤΟΣ η κ. Σεμρά Μουσταφά, υπεύθυνη της κινητής μονάδας ΑΜΘ του προγράμματος, σημείωσε πως σαν φορέας απεξάρτησης και κινητή μονάδας δεν θα μπορούσαν παρά να δώσουν το παρών για την απεξάρτηση και ευαισθητοποίηση για το θέμα του AIDS.

Όπως ανέφερε, η συστηματική ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού είναι πολύ σημαντική, για αυτό και το ΚΕΘΕΑ Κιβωτός, που ασχολείται με τις εξαρτήσεις, πολλές φορές υποδέχονται άτομα που έχουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως το AIDS, για αυτό και θέλουν να συμβάλλουν και αυτή στην προσπάθεια της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.