Ακομα 36 υπογειους καδους σχεδιαζει να προμηθευτει ο Δημος Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της υπογειοποίησης που ξεκίνησε από συγκεκριμένα σημεία στην πόλη

Στη συνέχιση της τοποθέτησης ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων, σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μετά από την τοποθέτηση 28 ήδη στην πόλη.

Συγκεκριμένα πρόκειται να προμηθευτεί ακόμα 36 κάδους, θεωρώντας πως θα έχει εξοικονόμηση χώρου, αφού για την κάλυψη τόσο μεγάλου όγκου απορριμμάτων θα απαιτούνταν πολλαπλάσιος αριθμός των συνήθων τροχήλατων κάδων μηχανικής αποκομιδής.

Παράλληλα περιμένουν και βελτίωση της αισθητικής εικόνας που παρουσιάζουν οι παραγεμισμένοι τροχήλατοι κάδοι απορριμμάτων μηχανικής αποκομιδής, με τα σκορπισμένα απορρίμματα γύρω τους, αφού οι κάδοι ημιυπόγειας σώρευσης θα είναι ερμητικά κλειστοί, χωρίς δυσοσμίες, με συγκεντρωμένα τα απορρίμματα στο εσωτερικό τους και κάτω από το έδαφος.

Οι υπό προμήθεια κάδοι θα είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 200 και 1.500 λίτρων (18 τεμάχια από κάθε είδος), πρόσφατης κατασκευής, αναγνωρισμένου τύπου και κατασκευαστή, ειδικά σχεδιασμένοι για συλλογή, υγιεινή και στεγανή αποθήκευση οικιακών απορριμμάτων.

Η εκτιμώμενη αξία της προμήθειας θα ανέλθει σε 103.354 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. (128.158,96 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.