«Ακαδημια Π.Ε. Εβρου»: Σειρα διαλεξεων απο ακαδημαικους του Δ.Π.Θ στην Αλεξανδρουπολη

Εντελώς δωρεάν η συμμετοχή ∙μέχρι τις 11 Νοεμβρίου οι εγγραφές

Σειρά διαλέξεων από καθηγητές των Σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) που εδρεύουν στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό τον τίτλο «Ακαδημία Π.Ε. Έβρου» ανακοίνωσε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς, παρουσία των Κοσμητόρων των Σχολών Επιστημών Υγείας Πλουμή Πασαδάκη, Επιστημών Αγωγής Γεωργίου Παπαγεωργίου, και Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Σπυρίδωνα Κουτρούμπα.

Η συνεργασία αυτή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με τις Σχολές του Δ.Π.Θ. έχει ως στόχο τη Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση των πολιτών και τη διασύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τους πολίτες.

«Ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των πολιτών για τη «Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση», η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, προγραμμάτισε και θα υλοποιήσει μια σειρά από διαλέξεις την περίοδο 2015-2016. Είναι πολιτική βούληση τόσο του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη όσο και εμού προσωπικά, να υπάρξει η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την κοινωνία», ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.
 

Οι κύκλοι των διαλέξεων

 
Οι κύκλοι των διαλέξεων έχουν ως εξής:

1.«ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής
Τμήματα: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης & Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία
Αλεξανδρούπολη – ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ
Κάθε Τετάρτη 19.00 – 21.00
Αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» (Ισόγειο)

2. «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Υγείας
Τμήματα: Ιατρικής & Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
Αλεξανδρούπολη – Νομαρχείο
Κάθε Τετάρτη 19.00 – 21.00
Αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ» (2ος Όροφος)
 
3.«ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»
Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας
Τμήματα: Αγροτικής Ανάπτυξης & Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων
Ν. Ορεστιάδα – Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας
Κάθε Τετάρτη 18.00 – 20.00
 
 

Οι εναρκτήριες θεματικές των διαλέξεων

Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθούν δύο θεματικές ενότητες:

  • «ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ». Διαλέξεις από Καθηγητές και Ειδικούς Επιστήμονες της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.). Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

 

  • «Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ». Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δ.Π.Θ. Χώρος διαλέξεων: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 – 21.00.

 
Στη Ν. Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί μία θεματική ενότητα:

  • «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ». Διαλέξεις από Καθηγητές της Σχολής  Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας του Δ.Π.Θ. Χώρος διαλέξεων: Αίθουσα Πολιτιστικού Πολύκεντρου Δήμου Ορεστιάδας, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 – 20.00.

 
Οι διαλέξεις θα ξεκινήσουν στις 11/11/2015, ενώ στο τέλος θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 
 
 

Η διαδικασία εγγραφής

 
Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για την «Ακαδημία Π.Ε. Έβρου» και τη σειρά διαλέξεων συνεχίζονται μέχρι και την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 με το ενδιαφέρον των πολιτών να είναι σημαντικό και για τις τρεις θεματικές ενότητες. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών, με μόνο κριτήριο επιλογής τη σειρά προτεραιότητας εγγραφής. Η εγγραφή και η παρακολούθηση των διαλέξεων είναι δωρεάν.

Εγγραφές πραγματοποιούνται με τους εξής τρόπους:

  • Αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Καραολή και Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, ώρες: 08.00 – 15.00, εργάσιμες ημέρες.
  • Με αποστολή συμπληρωμένης της αίτησης που είναι αναρτημένη στο site της Π.Ε. Έβρου www.peevrou.eu (banner «ΑΚΑΔΗΜΙΑ Π.Ε. ΕΒΡΟΥ»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): [email protected]  ή  με fax στον αριθμό: 25510 35300.
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς: 25510 36500 και 25513 50499, ώρες: 08.00 – 15.00, εργάσιμες ημέρες.

 

Info

Το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων, οι ομιλητές, οι όροι και οι προϋποθέσεις, είναι αναρτημένα στο site της Π.Ε. Έβρου: www.peevrou.eu.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.