Αιτησεις στον Δημο Μαρωνειας-Σαπων για επιχορηγηση Αθλητικων και Πολιτιστικων Συλλογων

Προθεσμία υποβολής μέχρι τις 8 Απριλίου

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών καλεί τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του, να καταθέσουν αίτηση με συνημμένο το σχέδιο δράσης, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει σχετική απόφαση για την επιχορήγηση τους για το έτος 2022.

Στη σχετική αίτηση θα πρέπει υποχρεωτικά να προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες δράσεις (σχέδιο δράσης), σύμφωνα με τους σκοπούς αυτού (καθαρά αθλητικού σκοπού) με σχετική αιτιολογία και αναλυτικό προϋπολογισμό – κοστολόγηση των εξόδων τους και να επισυνάπτεται:

  1. το καταστατικό του Συλλόγου,
  2. τον οικονομικό απολογισμό έτους 2021,
  3. τον οικονομικό απολογισμό της επιχορήγησης έτους 2021 (εφόσον έχουν λάβει),
  4. τον προϋπολογισμό έτους 2022,
  5. το πρακτικό αρχαιρεσιών,
  6. το αντίγραφο ανάρτησης των δαπανών επιχορήγησης έτους 2021 στη Διαύγεια (εφόσον η επιχορήγηση που έλαβαν ήταν άνω των 3.000 €).

Επισημάνσεις

Διευκρινίζεται ότι:

  • Δεν είναι δυνατή η επιχορήγηση από το Δήμο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
  • Οι Σύλλογοι επιβάλλεται πρωτίστως να έχουν προβεί σε όλα όσα ορίζονται ρητά στο άρθρο 41 του Ν.4129/2013 και όσες άλλες νομικές ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα, δηλαδή να έχουν υποβάλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο Ν. Ροδόπης και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από το νόμο έως 28-2-2022 (απολογισμό συνολικής οικονομικής δραστηριότητας και ξεχωριστό απολογισμό της επιχορήγησης έτους 2021 που έλαβαν και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίστηκαν καθώς και τον προϋπολογισμό τους για το επόμενο έτος) και να έχουν λάβει αριθμό πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που δεν χρηματοδοτήθηκαν το προηγούμενο έτος υποβάλλουν σε αυτούς μόνο τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
  • Οι Σύλλογοι που έχουν λάβει επιχορήγηση πάνω από 3.000,00 € κατά το προηγούμενο έτος (2021) θα πρέπει να έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των δαπανών της επιχορήγησης στην Διαύγεια στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων, σύμφωνα με το άρθρο 10Β του Ν. 3861/2010, όπως προστέθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 4305/2014.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως και 08/04/2022 στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών και θα έχουν συνημμένα τα παραπάνω σχετικά αποδεικτικά έγγραφα, όπως επίσης και τις αναλυτικές δαπάνες με τα παραστατικά που αφορούν στην επιχορήγηση του προηγούμενους έτους. Ακόμα θα πρέπει να αναφέρονται απαραίτητα το όνομα του Προέδρου και τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου.

Info

Πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων:

κ. Αποστολία Φακούδη 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2532022149

E-mail: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.