Αιτησεις δεχεται ο Συλλογος «Αγιοι Θεοδωροι» για το Κεντρο Αποθεραπειας-Αποκαταστασης, Διημερευσης και Ημερησιας Φροντιδας του

Οι υπηρεσίες που παρέχει

Ο Σύλλογος Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», προσκαλεί άτομα με οποιαδήποτε μορφή νοητικής αναπηρίας να υποβάλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης « Άγιοι Θεόδωροι», λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, σε δύο οχτάωρες βάρδιες (07:00-15:00 και 12:00-20:00) και παρέχει δωρεάν πολλαπλές υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής σε Άτομα με νοητική υστέρηση ή με οποιαδήποτε μορφή νοητική αναπηρία προς τους ωφελούμενους.

Συγκεκριμένα, παρέχει υπηρεσίες όπως:

Πρώιμη παρέμβαση: Δεδομένου ότι στα πρώτα χρόνια της ζωής προκαθορίζεται η εξέλιξη κάθε ατόμου, η έγκαιρη αντιμετώπιση και παροχή κατάλληλων υπηρεσιών κρίνεται καταλυτική.

Πρόγραμμα πράξεως ειδικής αγωγής-θεραπείες, όπως εργοθεραπεία, φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική φυσική αγωγή, συμβουλευτική γονέων και μουσικοκινητική.

Μεταφορά από τις οικίες των ωφελουμένων προς το Κέντρο και αντίστροφα.

Διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου, όπως αυτές προκύπτουν από το ιατρικό του ιστορικό.

Παραμονή των ωφελουμένων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας κάθε ωφελούμενου, μέσα από την ιατρική παρακολούθηση και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας, υποστήριξης, ψυχαγωγίας, άθλησης, απασχόληση στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής, δράσεις δικτύωσης και κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εξόδους και δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας.

Εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση και υποστήριξη στην πορεία των ωφελουμένων προς την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση και γενικά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή στην κοινότητα.

Η διάρκεια παροχής των ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσιών ορίζεται σε 27 μήνες από 01/10/2023 έως 31/12/2025.

Κατάθεση δικαιολογητικών και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν ιδιοχείρως ή ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) στα γραφεία του Συλλόγου Μέριμνας Α.μεΑ. Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης « Άγιοι Θεόδωροι», Αγρόκτημα Υφαντών (6ο χλμ Κομοτηνής Ιάσμου), Κομοτηνή 69100 μέχρι την πλήρωση των θέσεων.

Info

Αναλυτικά η πρόσκληση βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο:

https://www.syd.gr/index.php/594-prokiryksi-theseos-voithou-ergotherapefti

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.