Αιτημα για τρεις ακτες στο προγραμμα «Γαλαζια Σημαια» απο το Δημο Κομοτηνης

Αφορά την παραλία Ιουλία στο Φανάρι, και τις παραλίες Αρωγής και Μέσης

Αίτημα για την χορήγηση της περιβαλλοντικής βράβευσης Γαλάζιας Σημαίας σε τρείς ακτές, τις ίδιες που είχαν βραβευτεί και πέρυσι, θα υποβάλλει ο Δήμος Κομοτηνής και για το 2020.
 
Το 2019 ο Δήμος Κομοτηνής έλαβε βράβευση για τρεις ακτές και συγκεκριμένα για τις ακτές Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση.
 
Μια ακτή βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», σύμφωνα με την δημοτική αρχή, αποκτά προστιθέμενη αξία εθνική αλλά και διεθνή αναγνωρισιμότητα ως οργανωμένη, με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου προς τους λουόμενους-χρήστες των ακτών, με αποτέλεσμα την τουριστική προβολή του Δήμου.
 
Τα κριτήρια του Προγράμματος χωρίζονται σε 4 κατηγορίες, την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, την Ποιότητα Νερών Κολύμβησης, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και την Ασφάλεια, Ναυαγοσωστικά, Πρώτες Βοήθειες, Υπηρεσίες και Εγκαταστάσεις, Πρόσβαση ΑμεΑ.
 
Η συμμετοχή μιας ακτής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» πέρα από την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω κριτηρίων για την βράβευση της, θα πρέπει να εκπληρώνει και την τακτοποίηση της οικονομικής εισφοράς κάθε χρόνο, προκειμένου να απολαμβάνει όλα τα οφέλη που προκύπτουν από την περιβαλλοντική  βράβευση μιας ακτής με το βραβείο ποιότητας της Γαλάζιας Σημαίας με τη μορφή της ετήσιας συνδρομής. Για το έτος 2020η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 430 ευρώ ανά ακτή.
 
Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» για το έτος 2020 των τριών ακτών, που συμπεριλαμβάνει και την καταβολή ετήσιας συνδρομής για το 20201.290 ευρώ για τις τρεις ακτές (430 ευρώ ανά ακτή).
 
Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε ερώτημα από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την απόδοση Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Φαναρίου δίπλα στο κάμπινγκ, για την οποία όμως τονίστηκε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, μιας και η παραλία ανήκει στην ΕΤΑΔ, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να αιτηθεί συμμετοχή της ακτής στο πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.