Αισιοδοξος οτι θα ανοιξει το 2022 το Τμημα Ψυχολογιας στο Διδυμοτειχο ο Φ. Μαρης

Πιστεύει πως η αναβολή θα δώσει το χρόνο για να βρεθεί οριστική λύση και να ξεκινήσει η λειτουργία του σε ένα χρόνο

Η επιτυχής έκβαση του θέματος θα ανοίξει το δρόμο και για το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή

Αισιόδοξος πως ο χρόνος της αναβολής της λειτουργίας του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο θα αξιοποιηθεί στο έπακρο ώστε να βρεθεί λύση για την προσωρινή στέγαση του, είναι  Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης.

Ο κ. Μάρης τόνισε πως η απόφαση της Συγκλήτου συνεχίζει να τους δεσμεύει, και επιθυμούν να ανοίξουν ένα Τμήμα ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. «Πραγματικά πιστεύω πως το Σεπτέμβριο του 2022 θα έχουμε τη χαρά να λειτουργήσει το τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο» ανέφερε. Η αναβολή λειτουργίας του τμήματος, που οφείλεται στην δυσκολία που υπήρξε για την εξεύρεση χώρου, αλλά και τον λίγο χρόνο που υπήρχε στη διάθεσή τους για να είναι έτοιμοι ώστε να υποδεχθούν τους φοιτητές όπως πρέπει και στα στάνταρτ που χρειάζεται, θεωρεί πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Χρειάζεται έκταση για να ανεγερθούν νέα κτίρια

Οι παλιές αποθήκες της ΕΑΣ, σημείωσε, δεν είναι κατάλληλες για τη στέγαση του τμήματος για μια σειρά από λόγους, ακαδημαϊκούς και μη, τους οποίους έχουν εξηγήσει εκτενώς και παλιότερα.

Αυτό που χρειάζονται, είναι μια έκταση περίπου 10 στρεμμάτων, όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πόλη του Διδυμοτείχου, ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν τις μόνιμες εγκαταστάσεις. Στόχος όλων, τόνισε, θα πρέπει να είναι αυτές οι εγκαταστάσεις, μιας και το στοίχημα του Διδυμοτείχου είναι ένα δύσκολο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν. Για αυτό και βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή με τις Δημοτικές αρχές για το θέμα.

Χρειάζεται προσοχή στην προσωρινή στέγαση

Το μεγαλύτερο ζήτημα που συναντούν βέβαια, είναι η προσωρινή στέγαση του Τμήματος, μέχρι να κατασκευαστούν τα μόνιμα κτίρια, και η αδυναμία να βρεθεί λύση για αυτό.

Στο πανεπιστήμιο, σημείωσε ο κ. Μάρης, επιδείχθηκαν συγκεκριμένα κτίρια, το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό, και αυτοί επέλεξαν από αυτά το πρώτο. Και αυτό γιατί ενώ ως υποδομή θέλει περισσότερη δουλειά από το Δημοτικό έχει μεγαλύτερους χώρους, που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ακόμα και μετά από 4 χρόνια, όταν το Τμήμα θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, θα έχει περίπου 500 φοιτητές.

Αυτός ήταν ο προβληματισμός τους, καθώς και το γεγονός πως η λειτουργία του σύγχρονου πανεπιστημίου, έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να αλλάζουν από τη μια χρονιά στην άλλη.

«Όταν έχει να κάνει με ανθρώπινο δυναμικό, πρέπει να δίνονται ώριμες λύσεις, ώστε να μην γίνονται αλλαγές στρατηγικής συχνά» ανέφερε. Όπως εξήγησε μάλιστα, μόνο το κόστος της δικτύωσης που πρέπει να γίνει σε μια θέση, μιας και το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε δικό του κλειστό δίκτυο που θέλει ειδική υποδομή αποτελεί δαπάνη που δεν μπορεί να γίνεται ελαφρά τη καρδία από κτίριο σε κτίριο.

Μετά το Ψυχολογίας, το Εργοθεραπείας

Όσο για το αν η αναβολή της ίδρυσης του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο επηρεάζει το σχεδιασμό για τα υπόλοιπα τμήματα του πανεπιστημίου, και συγκεκριμένα για το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, για το οποίο είχε μιλήσει ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, ο κ. Μάρης θεωρεί πως δεν επηρεάζεται. «Αμέσως μετά το Διδυμότειχο θα είναι το πρώτο θέμα που θα λυθεί» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.