Αιχμες του Συλλογου Κρυονεριου για τη σταση του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

«Η αναφορά των εκπροσώπων του Δήμου σε μαξιμαλιστικά και προσωποπαγή αιτήματα αλλά και σε προσβλητικά, όπως ισχυρίζονται, σχόλια είναι άτοπη και τουλάχιστον απαξιωτική»

Αιχμές για τη στάση του δήμου Μαρωνείας-Σαπών αφήνει ο Σύλλογος Οικισμού Κρυονερίου Ροδόπης, επανερχόμενος στο θέμα των παρεμβάσεων που χρήζει ο οικισμός και η πέριξ περιοχή. Ο Σύλλογος σχολιάζει πτυχές τις αλληλογραφίας μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου, κάνοντας λόγο για απαξιωτική στάση του δήμου, προσπάθεια οικειοποίησης όσων έργων γίνονται αλλά και υποβάθμισης της σημασίας όσων έργων δεν γίνονται. 

«Αν και δεν μας ευχαριστεί καθόλου η δημιουργία και διατήρηση κλίματος έντασης, νιώθουμε την ανάγκη να σχολιάσουμε την πρόσφατη απάντηση του Δήμου Μαρώνειας -Σαπών προς την 8η για το 2022 έκκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τα ζητήματα του οικισμού μας» επισημαίνει αρχικά ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του για να τονίσει πως «έπειτα από αγώνα και προσπάθεια καταφέραμε να πείσουμε τον Δήμο να προβεί σε έργα, για τα οποία τώρα υπερηφανεύεται, ξεχνώντας ίσως πως εδώ και 4 χρόνια που διοικεί δεν είχε φροντίσει να τα πραγματοποιήσει. Έπρεπε να γίνουμε ενοχλητικοί και κουραστικά υπομονετικοί για να υλοποιηθούν λιγοστά από τα αιτήματα μας, στέλνοντας επιστολές ΠΑΝΤΟΥ και επικοινωνώντας με τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία η αλήθεια είναι πως υποστήριξαν την προσπάθεια μας».

Στην ουσία της αντιπαράθεσης ο Σύλλογος θυμίζει πως «μετά από δικό μας αίτημα και αγώνα δύο ετών με συνεχείς αναφορές στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης η παραλία μας χαρακτηρίστηκε επιτέλους πολυσύχναστη, γεγονός που συνεπάγεται την τοποθέτηση ναυαγοσώστη» σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «δεν ζητάμε την αναγνώριση από κανέναν, αλλά ούτε ανεχόμαστε ο κόπος και η επιμονή μας να γίνεται λάβαρο στα χέρια οποιασδήποτε δημοτικής αρχής. Γραπτές αποδείξεις είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου». Ακόμη, ο Σύλλογος μεταφέρει πως «έργα καθαρισμού και πυρασφάλειας, τα οποία έχουν απλά προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και όχι υλοποιηθεί ως στιγμής αποτελούν βασική υποχρέωση. Φυσικά, δε γίνεται καμία αναφορά στα αιτήματα μας για αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδοποιίας και τοποθέτηση επαρκούς φωτισμού, που θα ενίσχυαν σημαντικά το επίπεδο ασφαλείας του οικισμού μας. Όσον αφορά την τουριστική ανάδειξη της περιοχής, την οποία τελευταία ευαγγελίζεται ο Δήμος, λαμβάνουμε σχετική απάντηση, σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπεται καν η μελέτη για την ενδεχόμενη κατασκευή ενός μικρού αμφιθεάτρου, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και να δώσει πολιτιστική πνοή σε ολόκληρη την περιοχή. Μάλιστα, έπειτα από επικοινωνία μας με το Υπουργείο Τουρισμού έχει γίνει σχετική έκκληση συγκεκριμένα για τον οικισμό μας. Αντιλαμβανόμαστε τις οικονομικές δυσκολίες, όμως περιμένουμε κάποια αντιπρόταση στον τομέα του πολιτισμού και όχι στείρες αρνητικές απαντήσεις».

Κλείνοντας ο σύλλογος σημειώνει ότι «επιμένουμε στη στάση μας πως οι μικροπολιτικές συγκρούσεις δεν μας αφορούν. Δεν έχουμε ΠΟΤΕ πρόθεση να προσβάλλουμε πρόσωπα και να θίξουμε πολιτικές συνειδήσεις, αντίθετα αντιμετωπίζουμε τους πάντες σύμφωνα με τον θεσμικό τους ρόλο και ασκούμε κριτική καθαρά και μόνο σε ζητήματα που αφορούν τον οικισμό και τη γενικότερη περιοχή μας. Η αναφορά των εκπροσώπων του Δήμου σε μαξιμαλιστικά και προσωποπαγή αιτήματα αλλά και σε προσβλητικά, όπως ισχυρίζονται, σχόλια είναι άτοπη και τουλάχιστον απαξιωτική για την προσπάθεια μας. Καλούμε, λοιπόν, τους τοπικούς φορείς να παραμένουν στην ουσία των πραγμάτων και περιμένουμε από αυτούς προτάσεις και λύσεις, όχι ξύλινη γλώσσα και κλειστές πόρτες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.