Αιχμες απο τη Συντονιστικη Επιτροπη Αγροτικων και Κτηνοτροφικων Συλλογων ΠΑΜΘ για τη συναντηση αγροτων με τον πρωθυπουργο

«Δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν από τους συμμετέχοντες να μας εκπροσωπήσει»

Διευκρινίσεις με αιχμές παρέχει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας ΑΜΘ, αφενός για τις κατηγορίες που ακούστηκαν πως ορισμένοι σύλλογοι δεν προσκλήθηκαν στη συνάντηση της Κυριακής με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη στην Κομοτηνή αφετέρου για την συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό.

«Στη σύσκεψη καλέστηκαν από το συντονιστικό, όλοι οι σύλλογοι που προσκλήθηκαν απ’ την αρχή της σύστασής του, χωρίς κανέναν αποκλεισμό και ο λόγος δόθηκε σε όλους όσους από τους εκπροσώπους των συλλόγων και συνεταιρισμών παρευρέθηκαν. Όποιος δηλώνει ότι δεν καλέστηκε από το συντονιστικό ψεύδεται και μπορούμε εύκολα να το αποδείξουμε με την κλειστή επικοινωνία του συντονιστικού, μέσω κοινωνικού δικτύου, καθώς και από τη παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων τους στη συνάντηση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής.

Στην ίδια ανακοίνωση η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρεται και στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον υπουργό επισημαίνοντας πως «τα γενικά θέματα που θέσαμε στον κ. Υπουργό είναι σχεδόν κοινά για όλη τη χώρα. Τεθήκαν από όλους τους εκπροσώπους, θέματα τοπικής σημασίας και η υπόσχεση του κ. Αυγενάκη με δέσμευση του Περιφερειάρχη ήταν ότι θα συσταθούν ομάδες εργασίας, με τις οποίες θα βρούμε τις λύσεις στα τοπικά ζητήματα. Οι απαντήσεις του κ. Υπουργού στα γενικά θέματα δεν  ικανοποίησαν τα αιτήματα και αναμένουμε τις απαντήσεις  στις προτάσεις και λύσεις που του θέσαμε».

Όσο για την χθεσινή συνάντηση της δεκαπενταμελούς επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό η Συντονιστική Επιτροπή θίγει την απουσία κάποιου κτηνοτρόφου και μελισσοκόμου και τονίζει πως οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη δεν την εκπροσωπούσαν. «Δεν έχουμε εξουσιοδοτήσει κανέναν από τους συμμετέχοντες να μας εκπροσωπήσει, ενώ για βασικά θέματα όπως είναι το θέμα της ΚΑΠ, δεν έχουν τις γνώσεις να στηρίξουν τις σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή υπογραμμίζει πως «οι σύλλογοί μας λειτουργούν διεκδικώντας  όλο το χρόνο, με συνεχείς παρεμβάσεις κι όταν συνομιλούν με τον οιονδήποτε, εκπροσωπούν τα μέλη των συλλόγων τους κι όχι τον εαυτό τους, όπως συνέβη με κάποιους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό».

Κλείνοντας δε γνωστοποιεί πως «οι αποφάσεις για τις επόμενες ενέργειές μας, θα συναποφασιστούν άμεσα στην επόμενη σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.