Αιχμες Α. Σπανου κατα κυβερνησης και διοικησης του Νοσοκομειου για την απολυση εργαζομενων στην καθαριοτητα

«Μνημειώδης η αναλγησία της διοίκησης - Η κυβέρνηση παραδίδει υπηρεσίες σε ιδιώτη εργολάβο με υψηλότερο κόστος»

Για «αποφράδα ημέρα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης, αναφερόμενη στην απόλυση εργαζομένων καθαριότητας του νοσοκομείου Κομοτηνής. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα και φέρει τίτλο «Οι εργολάβοι ξανάρχονται» ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης κ. Αλέκος Σπανός, καταφέρεται εναντίον της διοίκησης του Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας πως «με μνημειώδη αναλγησία, ως γνήσιος εκφραστής της νεοφιλελεύθερης και αδίστακτης κυβερνητικής πολιτικής, εξυπηρετώντας μεγάλα ή μικρά εργολαβικά συμφέροντα πετάει στο δρόμο τούς Εργαζόμενους της καθαριότητας, που για πολλά και δύσκολα χρόνια στήριζαν με τις υπηρεσίες τους το ΓΝΚ».

Στην ανακοίνωσή της η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών ξεκαθαρίζει πως «στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Συναδέλφων των οποίων οι ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου παρατάθηκαν για 6 μήνες, με νόμο που ψηφίστηκε παραμονές Χριστουγέννων (ΣΟΧ Ν. 5007/2022, ΦΕΚ 241 /Α/23.12.2022, άρθρο 19 παράγραφος 2) και διεκόπησαν βιαίως με την πολιτική επιλογή παραχώρησης υπηρεσιών δημοσίων νοσοκομείων σε ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα!».

Ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως «συμπαραστεκόμαστε στους συγκεκριμένους Εργαζόμενους οι οποίοι πάνω από 15 χρόνια ανάμεσα σε προηγούμενες μυλόπετρες εργοδοτικής ασυδοσίας προσέφεραν τις υπηρεσίες τους υπομονετικά, πότε χωρίς ρεπό και άδειες, πότε απλήρωτοι επί μακρόν, ώσπου το 2018 η προηγούμενη διοίκηση βάση πολιτικής επιλογής, απομάκρυνε τους Εργολάβους από τον χώρο του νοσοκομείου, σύναψε ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου με αξιοπρεπής μισθούς  και συνθήκες εργασίας, μειώνοντας κατά πολύ το δημοσιονομικό κόστος!».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση τονίζει πως «μέσω της διοίκησης του νοσοκομείου, ανατρέπει το παραπάνω εγχείρημα, διακόπτει βιαίως τις εν λόγω συμβάσεις, παραδίδοντας υπηρεσίες σε ιδιώτη εργολάβο με υψηλότερο κόστος χωρίς να εξασφαλίσει την παραμονή και τις στοιχειώδης εργασιακές συνθήκες των Εργαζομένων, προσπαθώντας εξαναγκαστικά και εκβιαστικά να αποσπάσει τις υπογραφές τους, καλλιεργώντας ένα κλίμα εργασιακού μεσαίωνα υπέρ του αγαπημένου… πολλών.. εργολάβου,  πετώντας έτσι τους συγκεκριμένους Εργαζόμενους σαν στημένες λεμονόκουπες».

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών κλείνει την ανακοίνωσή της αξιώνοντας από την διοίκηση του Νοσοκομείου «να εφαρμόσει την 6μηνη παράταση των ατομικών συμβάσεων, όπως αυτή ψηφίστηκε με νόμο στις 23.12.2022». Επίσης προκαλεί να πάρουν θέση δημόσια, «τόσο οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις του νοσοκομείου, το πολλά υποσχόμενο Εργατικό Κέντρο, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και φυσικά τα υπερκινητικά τώρα τελευταία, κομματικά στρατηγεία της τοπικής μας κοινωνίας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απέναντι σ’ αυτόν τον ανήθικο εργασιακό ορυμαγδό, που βιώνουν οι συγκεκριμένοι Εργαζόμενοι, στων οποίων την θέση ενδέχεται να βρεθούν και οι υπόλοιποι, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κοινωνιοκτόνες αυτές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.