Αγροτικο πετρελαιο, υδροληψια και επιδοτηση του καπνου τα αιτηματα των καπνοπαραγωγων του Πασσου

Ανοιχτή επιστολή προς τον Β. Αποστόλου

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνουν εκπρόσωποι του αγροτικού μπλόκου στον Πάσσο Ροδόπης καταθέτοντας σειρά αιτημάτων.
 
Οι αγρότες που ασχολούνται με την καλλιέργεια του καπνού σημειώνουν στην επιστολή τους πως «παρά τις απάνθρωπες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν  βρίσκουμε καμία  στήριξη και καμιά βοήθεια από πουθενά» ζητώντας από τον υπουργό την άμεση επιδότηση του καπνού, την επίλυση του προβλήματος της υδροληψίας στα χωράφια τους, θέσπιση αφορολόγητου για τα καύσιμα στα αγροτικά μηχανήματα αλλά και ένταξη στα προγράμματα των μειονεκτικών περιοχών. 

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Προς τον Υπουργό της Αγροτικής Ανάπτυξης,
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Εμείς είμαστε εκπρόσωποι των Καπνοπαραγωγών. Οι Καπνοπαραγωγοί είναι το πιο δυστυχισμένο κομμάτι της Αγροτιάς. Όλοι μας εργαζόμαστε   2700 ώρες το χρόνο υπό άθλιες συνθήκες.  Κάθε χρόνο δίνουμε έναν  τιτάνιο αγώνα για να επιβιώσουμε. Παρά τις απάνθρωπες  δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν  βρίσκουμε καμία  στήριξη και καμιά βοήθεια από πουθενά. Μας εγκατέλειψαν οι πάντες. Η Πολιτεία μας έχει ξεχάσει προ πολλού. Αισθανόμαστε πλήρη εγκατάλειψη. Εμείς οι καπνοπαραγωγοί από το 2010 χάσαμε και την πριμοδότηση του καπνού. Αυτό ήταν το τελευταίο θανατηφόρο χτύπημα που πάθαμε. Όλοι είδαν να αργοπεθαίνουμε και να ψυχορραγούμε  αλλά δεν μας βοήθησε κανείς.
 
Σύντροφε Υπουργέ,
 
1-Απαιτούμε από σας, την άμεση επιδότηση  του καπνού.
2-Για την μείωση του κόστους της παραγωγής  ζητούμε την επίλυση του προβλήματος της υδροληψίας. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με ταμιευτήρες νερού δίπλα στα καπνοχώραφα.  Έχουμε άφθονα νερά από τα ποτάμια που χύνονται στη θάλασσα χωρίς την παραμικρή αξιοποίηση.
3-Θέλουμε αφορολόγητα καύσιμα για τα Αγροτικά μας μηχανήματα.
4- Όλα τα χωριά των καπνοπαραγωγών να ενταχθούν στα προγράμματα των μειονεκτικών περιοχών.
 
Ζητούμε την στήριξη και την άμεση συμπαράσταση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων μας.
 

Εν ονόματι της επιτροπής αγώνα του χωριού Πάσσου Ροδόπης
                                                                                            
1-Καπουσούζ Χαλήλ Χουσεΐν (Αγροτοσυνδικαλιστής)
2-Κετσετζή Ιμπαήμ Γκιουνέρ (Δημοτικός σύμβουλος)
3-Μουσταφά Αλή Φεράτ (Αγρότης)» 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.