Αγροτες: Αυριο η καθοδος των τρακτερ στην Αθηνα – Συνεχιζονται οι κινητοποιησεις

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της αυριανής κινητοποίησης.

Zεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ του οι αγρότες ενόψει της αυριανής καθόδου της στην Αθήνα, την ώρα που στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ανασκόπησής του, ο πρωθυπουργός ανέφερε χτες ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται «σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας».

Τα μεγάλα «βαρίδια» της αγροτικής οικονομίας

Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις Αφίδνες περιπολικά θα περιμένουν τα τρακτέρ προκειμένου να τα συνοδεύσουν στην πρωτεύουσα ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, ώστε να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας, τα τρακτέρ θα κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας. Οι αγρότες διαμηνύουν οτι ο αριθμός των τρακτέρ μέσα στην Αθήνα θα είναι τριψήφιος, ότι η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και παράλληλα θα καταδεικνύει την οργή και την αποφασιστικότητα να υπάρξουν άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ολιγόωροι αποκλεισμοί δρόμων. Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα θα κλείσουν τα σύνορα για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα σήμερα Δευτέρα από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι.

Σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν επί της Εγνατίας οδού, οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία. Συγκεκριμένα χθες στις 18.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου. Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία. Επιπλέον, οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε», ανέφερε στο χθεσινό μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τους αγρότες.

Πηγή: ΕΡΤ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.