Αγροτες ΑΜΘ καλουν ΥΠΑΑΤ

Λύσεις για τα πολλά προβλήματα σε όλες τις καλλιέργειες που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα ζητήσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας

Το βράδυ της Τρίτης αναμενόταν να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων Αγροτικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ για να συγκεντρώσουν τα αιτήματά τους για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει σε όλες τις καλλιέργειες της περιοχής, τα οποία θα υποβάλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Νίκος Κυριαζής, δεν έχουν καταφέρει να βρεθούν όλοι μαζί λόγω του κορωνοϊού, για αυτό και μέσα από αυτή την τηλεδιάσκεψη, θα αποφασίσουν τα αιτήματά τους, και πώς θα κινηθούν αν αυτά δεν εισακουστούν από την ηγεσία του Υπουργείου.
 
Τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες είναι πολλά, από τις χαμηλές τιμές του βαμβακιού, που δημιουργούν προβλήματα στους καλλιεργητές, αλλά και η γενικότερη αύξηση του κόστους παραγωγής σε όλη τη γεωργία, που επιβαρύνει τους παραγωγούς ανεξαιρέτως παραγωγής.
 
Άλλωστε υπάρχουν και παράλληλες απώλειες λόγω του κορωνοϊού, όπως η έλλειψη εργατών γης, που στην περιοχή μας προέρχονταν κατά κύριο λόγο από τη Βουλγαρία, και απασχολούνται σε μια σειρά από καλλιέργειες, από το βαμβάκι και τις ελιές, μέχρι και τη συλλογή προϊόντων όπως το σπαράγγι, ακτινίδια, δαμάσκηνα κτλ.
 
Όλα τα θέματα που τους απασχολούν θα τα συγκεντρώσουν στην τηλεδιάσκεψη αυτή, ώστε να τα στείλουν στο Υπουργείο, και ανάλογα με την απάντηση, θα κινηθούν.
 

Μετρημένες ακόμα οι αντιδράσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα

 
Γενικότερα φαίνεται πως υπάρχει πρόθεση για κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από τους αγρότες, με αιτήματα που αφορούν τόσο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία, αλλά και ζητήματα τα οποία υφίσταντο και πριν από αυτή.
 
Και παρά το γεγονός ότι ακόμα οι όποιες αντιδράσεις δεν έχουν πάρει μαζική μορφή, αυτό που αντιλαμβάνονται οι αγρότες ως αποφυγή από την κυβέρνηση σαφής θέσης για την οικονομική ανακούφιση του κλάδου από τις επιπτώσεις της, μάλλον θα αποτελέσει αφορμή για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, ίσως και πριν την άνοιξη.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.