Αγριος καβγας για το Δημοτικο Σχολειο Κοσμιου

Καταιγίδα προκάλεσε η αναφορά της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας για προσπάθεια διασυρμού του σχολείου

Σφοδρές συγκρούσεις, που σε κάποια φάση γενικεύτηκαν, προκάλεσε η μνεία, για ακόμα μια φορά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στα κτιριακά ζητήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου.

Το θέμα των προβλημάτων στο συγκεκριμένο σχολείο είχε θίξει και παλιότερα με ανακοίνωση της η παράταξη της Σύμπραξης Προοπτικής, με τον επικεφαλής κ. Αντώνη Γραβάνη να κάνει ξανά αναφορά για το ζήτημα σε πρόσφατη συνεδρίαση, και στο τελευταίο συμβούλιο έφερε η παράταξη της Πολη-τικής Ανατροπής.

Η επικεφαλής κ. Λαφτσή, σημείωσε πως έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, μιας και πλημμυρίζει συνέχεια το υπόγειο, πέφτουν σοβάδες, το γήπεδο είναι κατεστραμμένο, ενώ λείπει ένα στέγαστρο από την είσοδο.

Για αυτό και ρώτησε γιατί δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα, ζητώντας και χρονοδιάγραμμα για τη λύση τους. Επιπλέον ο κ. Ανέστης Στρατιάδης τόνισε πως από επιτόπια επίσκεψή του, διαπίστωσε πως είναι απαραίτητο να επισκευαστεί άμεσα το στέγαστρο στην είσοδο, και να φροντίσουν για την υγρασία στην αίθουσα της Α΄ Δημοτικού.

Δρομολογούνται οι εργασίες

Απαντώντας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης, σημείωσε πως τα προβλήματα πηγαίνουν όλα στην τεχνική υπηρεσία, αξιολογούνται από αυτή, και στη συνέχεια ανάλογα και με τους διαθέσιμους πόρους, ιεραρχούνται ώστε να λυθούν τα πιο επιτακτικά, τονίζοντας πως τα προβλήματα στο Κόσμιο δεν είναι τόσο σοβαρά όσο αλλού.

Για το θέμα παρενέβη η πρόεδρος της Κοινότητας Κοσμίου κ. Χρυσούλα Μιχαηλίδου η οποία σημείωσε πως, έχοντας και μεγάλη εμπειρία από το σχολείο, στο οποίο φοίτησαν και τα δικά της παιδιά, προβλήματα υπάρχουν, όπως σε όλα τα σχολεία, όχι όμως στο βαθμό που προβλήθηκε πρόσφατα. Από άποψη διδακτικής λειτουργίας, τόνισε, αυτή ήταν πάντα άψογη, και όσο για τα κτιριακά, πάντα είχε την αμέριστη στήριξη τόσο του Δήμου, όσο και του Συλλόγου Γονέων και των Εκπαιδευτικών.

Σημείωσε δε πως έχουν δρομολογηθεί τα θέματα της επίστρωσης στο δάπεδο της αυλής και να τοποθετηθεί ένα κιόσκι, ενώ το πρόβλημα στο στέγαστρο, δημιουργείται από εξωσχολικά παιδιά που ανεβαίνουν στην σκεπή του κτιρίου με αποτέλεσμα περιοδικά να χρειάζεται επισκευή.

Όσο για το πρόβλημα με νερό στο υπόγειο, έχουν προτείνει, όπως έχει γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα, να τοποθετηθεί αντλία ώστε να εξάγει το νερό. «Δε πρέπει να δημιουργείται θέμα διασυρμού του σχολείου, όταν είναι τόσο καλό και έχουμε προσέλευση παιδιών» ανέφερε.

Γραβάνης εναντίον όλων

Η τοποθέτηση προκάλεσε την έκρηξη του κ. Γραβάνη, που εξέφρασε την άποψη ότι η κ. Μιχαηλίδου, αντί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κοσμίου, κάνει μια κομματική προπαγάνδα. Η παρέμβαση αυτή συντέλεσε στο να εκφυλιστεί η συζήτηση με ανταλλαγή αντεγκλήσεων.

Τα πνεύματα καταλάγιασαν με την παρέμβαση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Δημήτρη Καρασταύρου, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν αρκετές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, επανέλαβε όμως αυτό που έχει αναφέρει και άλλες φορές, ότι η έμφαση δίνεται, δεδομένων και των πόρων, στο να παραμείνουν λειτουργικά τα σχολεία.

Πριν όμως ολοκληρωθεί η συζήτηση του θέματος, είχαμε δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης, μετά από δεύτερη παρέμβαση της κ. Μιχαηλίδου, που επανέλαβε πως το Κοινοτικό Συμβούλιο αλλά και οι συγχωριανοί της δεν θεωρούν σωστή την αρνητική διαφήμιση του σχολείου τους τελευταίους τρεις μήνες, στην οποία συμβάλλουν άτομα «που δεν γνωρίζουν καν που πέφτει ο αυλόγυρος του σχολείου», προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση του κ. Γραβάνη, τόσο προς την κ. Μιχαηλίδου, όσο και προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας πως «δεν δεχόμαστε μαθήματα για το τι θα λέμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.