Αγωνια για την τυχη του προγραμματος «Βοηθεια στο Σπιτι»

17 εργαζόμενοι και 1250 εξυπηρετούμενοι μόνο στον δήμο Κομοτηνής

Με αγωνία για τις συνέπειες, που θα έχει η λήξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», αφενός μεν για τους περίπου 100.000 δικαιούχους-ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία- αφετέρου δε για τους 4.000 εργαζόμενους σε αυτό, διαδήλωσαν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής τα μέλη του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών νομού Ροδόπης. Μόνο στα όρια του δήμου Κομοτηνής οι 17 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετούν περίπου 1.250 ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.  

Στις 31 Δεκεμβρίου λήγει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους πρόγραμμα πρόκειται να λήξει σε ενάμιση σχεδόν μήνα, στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Ενώ ο χρόνος κυλάει απειλητικά εναντίον των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων, από την κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι από τις αρχές του 2016 και με τι παρεμβάσεις μπορεί να συνεχιστεί η συγκεκριμένη κοινωνική δομή.  

Όλγα Κατσιάνη «Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων»

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα άλλα ευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο στις 31 Δεκεμβρίου 2015», υπογράμμισε η πρόεδρος των κοινωνικών λειτουργών Ροδόπης, κ. Όλγα Κατσιάνη, για να επισημάνει ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη συνέχισή τους». «Δεν έχουν εξευρεθεί οι πόροι», συμπλήρωσε, «και δεν υπάρχει καμία σκέψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα». Μιλώντας για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», η κ. Κατσιάνη υπογράμμισε ότι «εξακολουθούμε να τους εξυπηρετούμε και όταν δεν πληρωνόμαστε, προσπαθώντας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους», εκφράζοντας όμως την έντονη ανησυχία της για τον κίνδυνο να κλείσουν οριστικά οι συγκεκριμένες δομές.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.