Αγκαλιαζουν το σκακι τα παιδια της Κομοτηνης

180 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης συμμετείχαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής

Το Περιφερειακό πρωτάθλημα ΑΜΘ, με πάνω από 350 άτομα, θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή

Με μεγάλη επιτυχία, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Μαρτίου το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού για όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης που διοργάνωσαν ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Περίπου 180 παιδιά προσήλθαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, για να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτό και να αγωνιστούν ανά τάξη, συμμετέχοντας, ανάλογα και με την προσέλευση, σε 5 τουλάχιστον αγώνες

Οι πρώτοι 6 αθλητές από κάθε τάξη, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου κοριτσιού, προκρίθηκαν στο περιφερειακό πρωτάθλημα ΑΜΘ το οποίο θα διοργανωθεί στις 2 Απριλίου 2023 για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, στο 4ο Γυμνάσιο και το 8ο Δημοτικό Κομοτηνής.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μάριος Θεοδώρου, το Σκάκι έχει μια ανοδική τάση τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή, ειδικά στα παιδιά του Δημοτικού, κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα τα μέλη του Ομίλου, μιας και στόχος τους είναι να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα νεαρής ηλικίας το σκάκι, το οποίο δίνει σημαντικά πνευματικά πλεονεκτήματα.

Για αυτό και πραγματοποίησαν ξανά το Σχολικό Πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη εβδομάδα η Κομοτηνή για πρώτη φορά θα διοργανώσει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκακιού, με παιδιά ηλικίας μέχρι 18 ετών, για το οποίο θα βρεθούν στην πόλη μας 350 άτομα από όλες τις πόλεις της ΑΜΘ και τις Σέρρες.

Το πρωτάθλημα Σκακιού έχει σαν στόχο να συστήσει και τον Όμιλο στους νέους μαθητές, ώστε να γνωρίζουν το σκάκι και τον Όμιλο, να γίνουν αθλητές, και να πάρουν τα μέγιστα οφέλη από την ενασχόλησή τους.

Αυτή τη στιγμή στεγάζονται στο Πολυλειτουργικό Κέντρο όπου κάνουν μαθήματα, όμως ελπίζουν πως θα μπορέσουν να βρουν ένα πιο μόνιμο χώρο, τόσο γιατί έχουν αυξηθεί σε αριθμό μελών, όσο και γιατί θέλουν να έχουν μια πιο μόνιμη στέγη όπου θα μπορούν τα μέλη τους να συναντιούνται, να παίζουν σκάκι αλλά και να γίνονται τουρνουά.

Ο Όμιλος έχει διεκδικήσει τελευταία με αξιώσεις την άνοδό του σε κατηγορία στους ενήλικες, χωρίς ακόμα να το έχει καταφέρει. Οι ιθύνοντες ελπίζουν όμως πως με την επανενεργοποίησή του τα τελευταία χρόνια, οι νέοι σκακιστές που τώρα ξεκινούν, θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του ώστε να μπορέσει να έχει ανοδική πορεία στο μέλλον και μεγαλύτερες αξιώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.