Αγκαλιασε τους νεους φοιτητες του το Τμημα Ιστοριας και Εθνολογιας

Τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα παρουσία του Κοσμήτορα Κ. Χατζόπουλου και του προέδρου του Τμήματος Ε. Βαρβούνη

Παρουσία του Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Κωνσταντίνου Χατζόπουλου και του Προέδρου του Τμήματος κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου η τελετή υποδοχής των νέων φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας στο χώρο που στεγάζεται, στο κτίριο της Παλιάς Νομικής.
 
Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο φοιτητών «Ηρόδοτος», άνοιξε ο κ. Βαρβούνης, τονίζοντας πως η υποδοχή πρωτοετών δεν είναι μια τυπική γιορτή, αλλά μια ουσιαστική τελετή ενημέρωσης.
 
«Σας έχω πει ότι το πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί όπως το σχολείο, λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, και στα προγράμματα σπουδών και στον τρόπο που εσείς πρέπει να λειτουργείτε μέσα στο πανεπιστήμιο» τόνισε, για αυτό και τα τμήματα οργανώνουν αυτές τις  τελετές για να ενημερώσουν για μερικά βασικά στοιχεία.
 
Συστήνοντας στους φοιτητές τον Κοσμήτορα κ. Χατζόπουλο, τόνισε πως ήταν ο πρώτος καθηγητής που διορίστηκε στο τμήμα, τους συμβούλους σπουδών, τον κ. Βασίλειο Δαλκαβούκη και την κ. Ελεονώρα Ναξίδου, και τον σύμβουλο του Erasmus κ. Andrew Farrington καθώς και άλλους καθηγητές του τμήματος, ο κ. Βαρβούνης τους ζήτησε να προσέχουν το κτίριο, το οποίο επισκευάστηκε με μεγάλες θυσίες και διατηρείται με μεγάλες προσπάθειές τόσο του προσωπικού όσο και των φοιτητών που το έχουν σεβαστεί μέχρι σήμερα.
 
 

Συμβουλές για μια καλή συνεργασία

 
Από την πλευρά του ο κ. Χατζόπουλος αφού καλωσόρισε τους νέους φοιτητές στο συγκρότημα της Παλιάς Νομικής, τόνισε πως η σχολή δίνει, μετά το τρίτο εξάμηνο, τη δυνατότητα οι φοιτητές του Τμήματος να παίρνουν μαθήματα επιλογών από τα άλλα τμήματα της (Παρευξεινίων και Φιλολογίας), για αυτό και θα πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα να ενημερωθούν για τα μαθήματα που μπορούν να παρακολουθήσουν ώστε να είναι έτοιμοι όταν τους δοθεί αυτή η επιλογή.
 
«Θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, να το κατανοήσετε από τώρα που είστε στο πρώτο έτος για να μην έχετε προβλήματα στην πορεία. Είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που σας παρέχει την ευκαιρία να κάνετε τις σπουδές σας όπως εσείς θέλετε» σημείωσε, ζητώντας τους να απευθύνονται για όποια απορία έχουν στους συμβούλους σπουδών του τμήματος, που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να τους απαντήσουν και γνωρίζουν το πρόγραμμα και πως θα πρέπει να λειτουργεί.
 
 

Καλωσόρισμα από το Σύλλογο Φοιτητών

 
Καλωσόρισμα έκανε στους φοιτητές και ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών «Ηρόδοτος» κ. Αντώνης Τσαλουκίδης, σημειώνοντας πως σε 24 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης παρουσίας ο σύλλογος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, βρισκόμενος κοντά στις ανησυχίες των φοιτητών της σχολής.
 
Για τη φετινή χρονιά ο Σύλλογος σχεδιάζει την πραγματοποίηση τόσο εκδήλωσης, όσο και εκπαιδευτική εκδρομή σε συνεργασία με τους καθηγητές.
 
Κάλεσε τέλος τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην επιστημονική ημερίδα στο αμφιθέατρο της Παλκιάς Νομικής με θέμα «Οικουμενικό Πατριαρχείο, όψεις της διαχρονικής πορείας, της διακονίας και της προσφοράς του», κατά την οποία θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Ιάκωβος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.