Αγκαλιασε το προγραμμα «Η τσαντα στο σχολειο» η Ροδοπη

Με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές, και θετική ανταπόκριση από τους γονείς

Η Παρασκευή αυτή, ήταν η δεύτερη φορά που πολλοί μαθητές σχολείων της Κομοτηνής αλλά και όλης της χώρας άφησαν την τσάντα τους στο σχολείο τους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο» του Υπουργείου Παιδείας.
 
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που προγράμματα σαν και αυτό τρέχουν σε σχολεία, τόσο της περιοχής μας όσο και όλης της χώρας, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που θεσπίζεται μια τέτοια δράση σε ένα τέτοιο εύρος.
 
Σκοπός της δράσης είναι να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών, και σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη, η ανταπόκριση τόσο των δασκάλων όσο και των γονέων ήταν αρκετά θετική για το όλο εγχείρημα, τουλάχιστον στις πρώτες μέρες του.
 
Όσο δε για την ανταπόκριση των παιδιών, αυτή θα μπορούσε να περιγραφεί και ως ενθουσιώδης, με πολλά από αυτά να αφήνουν τις τσάντες τους στο σχολείο χωρίς να χρειαστεί ιδιαίτερη πειθώ από πλευράς του σχολείου.
 
Έτσι τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά, αν και τα αποτελέσματα του προγράμματος θα είναι πιο εμφανή μετά από λίγο διάστημα, όταν θα έχει γίνει και πιο συνηθισμένο για τα παιδιά.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.
 
Πρόθεση του υπουργείου είναι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο να μην αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της δράσης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.