Αγκαλιασαν το aqua aerobic στην Αρωγη

Υγεία, ευεξία αλλά και ένα διασκεδαστικό πρωινό στην παραλία για τις συμμετέχουσες

Συνεχίστηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου το aqua aerobic στην παραλία Αρωγής, με πολλές γυναίκες, όλων των ηλικιών, να συμμετέχουν σε αυτό υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης γυμνάστριας κ. Κικής Συνοδινού.

Το πρόγραμμα aerobic μέσα στη θάλασσα πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην παραλία ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι με θέα στη Θάλασσα» της ΔΚΕΠΠΑΚ, δίνοντας την ευκαιρία στις συμμετέχουσεν να συνδυάσουν το μπάνιο με την γυμναστική, υπό τις οδηγίες της γυμνάστριας και με μουσική υπόκρουση από την παραλία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με μια διακοπή πέρυσι λόγω ασθένειας, πραγματοποιείται εδώ και οχτώ χρόνια στην παραλία, ξεκινώντας από μια παρέα και εξελισσόμενο, με πρόγραμμα και ασκήσεις για όποια το επιθυμεί.

Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν με ενθουσιασμό από την Δευτέρα 3 Ιουλίου, και θα συνεχίσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, στο χώρο μπροστά από τον τελευταίο ναυαγοσώστη, μετά το κανάλι, κοντά στο sea track

Το κύριο θετικό του aqua aerobic είναι πως επειδή γίνεται μέσα στο νερό, η άνωση βοηθά ώστε να ελαχιστοποιείται η δύναμη που δέχονται οι αρθρώσεις και οι σύνδεσμοι του σώματος, και να αυξάνεται το εύρος κίνησης των αρθρώσεων.

Έτσι ενδείκνυται για άτομα που ξεκινούν να ασκούνται, που έχουν υποστεί κάποιου είδους τραυματισμό, για παχύσαρκους και εγκύους, αλλά και για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που προσδίδει η άνωση στην άσκηση είναι η μείωση της έντασης του καρδιακού παλμού, ενώ η άσκηση μέσα στο νερό βοηθά να βελτιωθεί η ισορροπία και η στάση του σώματος.

Αυτές οι ιδιότητες είναι που προσελκύουν πολλές γυναίκες στην παραλία της Αρωγής τα πρωινά της Δευτέρας και της Τετάρτης, που αναμένεται να αυξηθούν στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η άσκηση ξεκινά κανονικά, οι συμμετέχουσες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα αφρώδη σωλήνα (μακαρόνι), τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια, δίνοντάς τους μεγαλύτερο εύρος στις ασκήσεις που κάνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.