Αγιασμος στο παρεκκλησι των Τριων Ιεραρχων του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνης

Ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης και τη βοήθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ και του 1ου ΕΠΑΛ

Αγιασμό στο παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και τη συμβολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ και του 1ου ΕΠΑΛ, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 13 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Το παρεκκλήσι χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όμως με τα χρόνια είχε αρχίσει να δείχνει τα σημάδια του χρόνου, και χρειαζόταν παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί.

Έτσι λοιπόν προχώρησε η ανακαίνισή του, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τις λειτουργικές και λατρευτικές ανάγκες του σχολικού συγκροτήματος.

Μετά τον Αγιασμό ο Μητροπολίτης τόνισε πως όλοι έχουν ανάγκη τόσο την σοφία του κόσμου, αλλά και την σοφία του Θεού, που όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, «η δε άνωθεν σοφία πρώτον μεν αγνή εστιν, έπειτα ειρηνική, επιεικής, ευπειθής, μεστή ελέους και καρπών αγαθών, αδιάκριτος και ανυπόκριτος».

Ευχαρίστησε δε την Διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Νεκτάριο Δαπέργολα, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, γιατί συνεργάστηκαν για να ανακαινίσουν το παρεκκλήσι, τονίζοντας πως το σπουδαίο στο σχολείο δεν είναι μόνο να φτιάχνουν τους τείχους, αλλά να ανακαινίζουμε την ψυχή και το σώμα μας, και για αυτό έρχονται στο σχολείο για να γίνουν καλύτεροι και καινούριοι άνθρωποι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.