Αγιασμος για το νεο Δικαστικο ετος στο Δικαστικο Μεγαρο Κομοτηνης

Παρουσία Δικαστικών αρχών, Δικηγόρων και προσωπικού

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, έδρα του Εφετείου Θράκης, για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, παρουσία των Δικαστικών αρχών των Δικηγόρων αλλά και του προσωπικού που εργάζεται σε αυτό.

Της ακολουθίας του Αγιασμού χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε προς τους παρευρισκόμενους πως αυτό που δεν θέλουν να χάσουν οι άνθρωποι, είναι η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Ειδικά στις μέρες μας, που η αδικία στις σχέσεις των ανθρώπων έρχεται να παγιωθεί, εναποθέτουν την ελπίδα τους στη Δικαιοσύνη Του Θεού, που μακαρίζει τους αγαπούντες τη δικαιοσύνη.

Και μπορεί να έχει γραφεί το “Dura Lex, Sed Lex”, (σκληρός νόμος αλλά νόμος), ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο νόμος που δεν βλέπει τον άνθρωπο μπορεί να είναι σκληρός, αλλά όταν βλέπει τον άνθρωπο και αποδίδει δικαιοσύνη, τότε μέσα στην ψυχή τους ενσταλάζει την ειρήνη.

Ευχήθηκε επίσης για δημιουργικό νέο έτος, και φωτισμό Θεού ώστε οι αποφάσεις της δικαιοσύνης να αναπαύουν τους ανθρώπους, και να αποτελούν έναυσμα για μια νέα αρχή στη ζωή.

Αναμονή για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Δημήτρης Ερελιάδης ευχήθηκε καλή δικαστική χρονιά σε όλους, καλωσορίζοντας και τους νέους εισαγγελικούς λειτουργούς και ευχόμενος καλή πορεία και καλή συνεργασία.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αναμονή αρκετών αλλαγών και παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, με γνώμονα την ασφαλέστερη και ταχύτερη απονομή της, ώστε να διορθωθούν αρκετά προβλήματα στο χώρο.

Επιπλέον αναφέρθηκε και σε μεταβολές όσο αφορά την μεταφορά ύλης στους δικηγόρους, δεσμευόμενος πως θα έχουν εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

Ο αριθμός των μελών του Συλλόγου, που ακολουθούσε φθίνουσα πορεία στα χρόνια της κρίσης, έχει πλέον σταθεροποιηθεί, σημείωσε ο κ. Ερελιάδης, ενώ θα θέσει στον κ. Φλωρίδη και θέματα που αφορούν την στελέχωση και το ίδιο το Δικαστικό Μέγαρο στον κ. Φλωρίδη, με τον οποίο θα προγραμματίσει σύντομα συνάντηση ξανά στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.