Αγανακτισμενοι γονεις με την κατασταση στο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνης

«Τελικά τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειές τους είμαστε Β’ κατηγορίας άνθρωποι για το Ελληνικό κράτος»

Την κατάσταση που επικρατεί με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής θίγουν σε ανοιχτή επιστολή δύο γονείς, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους. Όπως επισημαίνουν οι γονείς, λόγω των ελλείψεων οι μαθητές σχολούν στις 11.40, ενώ σχολιάζουν και την ακαταλληλότητα του κτηρίου που στεγάζει τους μαθητές. «Τα παιδιά μας ούτε λαμβάνουν την εκπαίδευση που δικαιούνται ούτε και έχουν ίσες ευκαιρίες» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι δύο γονείς στην επιστολή τους.

Ακολουθεί η επιστολή τους:

«Καλημέρα,

Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας λειτουργείας των σχολείων και το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής σχολάει καθημερινά στις 11:40 π.μ.. Η ώρα αυτή προέκυψε μετά από οχλήσεις δικές μας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ΑΜΘ και μάλιστα «χαριστικώς» (γιατί το εκπαιδευτικό προσωπικό αρκούσε μόνο μέχρι τις 10:45 π.μ.)με την παραίνεση να κάνουμε λίγο υπομονή για την Β’ φάση αναπληρωτών. Το ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής έχει ελλείψεις σε Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, Γεωπονίας και άλλες.

Λοιπόν έφτασε αυτή η μεγάλη μέρα και οι αναπληρωτές της Β’ φάσης ήρθαν. Μόνο 2 άτομα. Κανένα σε αυτές τις ειδικότητες και σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διευθύντριας δεν μπορούν να καλύψουν επιπλέον ώρες λειτουργείας  του σχολείου οπότε τα παιδιά θα εξακολουθήσουν να σχολούν στις 11:40 π.μ..

Τελικά τα ΑΜΕΑ και οι οικογένειες τους είμαστε Β’ κατηγορίας άνθρωποι για το Ελληνικό κράτος. Τα παιδιά μας ούτε λαμβάνουν την εκπαίδευση που δικαιούνται ούτε και έχουν ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Αλλά και σε εμάς τους γονείς τους αρνούνται ακόμα και το δικαίωμα-ανάγκη της εργασίας καθώς είτε θα εργαζόμαστε είτε θα παραλαμβάνουμε τα παιδιά από το σχολείο.

Επιπροσθέτως να αναφέρουμε και ότι το κτίριο που στεγάζεται το σχολείο είναι ακατάλληλο. Δεν έχει τις απαιτούμενες αίθουσες για το πλήθος των μαθητών που φοιτούν και το πλήθος των ειδικοτήτων-μαθημάτων ( αν ερχόταν βέβαια κάποτε στο σχολείο). Ο αύλειος χώρος όχι μόνο δεν είναι κατάλληλος αλλά ένα μήνα από την έναρξη της λειτουργείας του σχολείου δεν υπάρχει καν αυλόπορτα.

Κ. Κ., Σ. Γλ.*

Αγανακτισμένοι Γονείς

Κομοτηνή 12/10/2023»

*Τα ονόματα των δύο γονέων που υπογράφουν την επιστολή είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.